De Ksa heeft op 16 februari te kennen geven haar 14e licentie uit te geven aan het bedrijf ZEbetting & Gaming Nederland BV. De aanbieder zal gaan opereren met de domeinnamen zebet.nl. Het betreft een vergunning voor sportweddenschappen en weddenschappen op paardenrennen en harddraverij. 

Sinds 1998 is hetzelfde bedrijf al actief in Nederland met de website ZEturf.nl als enige legale aanbieder van wedden op paardenraces. Ze hadden de totalisatorvergunning hiervoor, hetgeen betekent dat ze een wettelijke monopolie hebben. Deze totalisatorvergunning loopt eind juni af. 

ZEbet bracht een persbericht naar buiten, waar ze aankondigden 1 maart 2022 de website te zullen lanceren. 

Zebet wordt daarmee de derde online aanbieder van weddenschappen op paardenrennen en harddraverij in Nederland. Bingoal en bet365 gaan de aanbieder voor.

De Nederlandse markt is geopend voor legale aanbieders sinds 1 oktober 2021. Het proces van kanalisatie van spelers bij illegale aanbieders naar legale aanbieders is niet zonder slag of stoot gegaan. De Ksa had te kennen gegeven dat alle aanbieders die geïnteresseerd waren in een licentie om te kunnen opereren op de Nederlandse markt eerst hun sites minimaal 2 jaar moesten blokkeren voor spelers uit Nederland. Veel prominente online casino's hebben ervoor gekozen om Nederlandse klanten te weren. Onder anderen waren dat Entain, Kindred Group, 888, Betsson, Leovegas en Casumo.

Inmiddels zijn er in totaal 14 licenties uitgegeven. De voorzitter van de Ksa, René Jansen, heeft te kennen gegeven dat de verwachting is dat er nog meer licenties zullen volgen, aangezien er meer aanvragen in behandeling zijn. Dat waren er in april 2021 volgens de Ksa maar liefst 28.