Een nieuw rapport van HPL Digital Sport geeft inzicht in de spelers van de sportweddenschappen en heeft interessante inzichten opgeleverd in de opkomst van vrouwelijke gokkers, zwarte spelers en generatieverschillen bij gokkers.

Trends

In samenwerking met SBC Americas, heeft HPL Digital Sport boeiende trends in sportweddenschappen in kaart gebracht en laten zien hoe de dingen die we zonder meer als waarheden aannemen, toch niet precies zo zijn. Sportweddenschappen werden lange tijd beschouwd als het exclusieve terrein voor mannelijke gokkers, een verklaring die nu onderuit wordt gehaald  door de duidelijke opwaartse trend in de deelname van vrouwelijke gokkers aan sportgokwedstrijden.

Studie

De HPL Digital Sport-studie sprak van een deelname van 28% vrouwelijke gokkers in 2020, maar het aantal is nu met 33% gestegen, volgens de nieuwe gegevens.

Ongelijkheid tussen mannen en vrouwen is nog steeds aanwezig in sportgokken, maar er is een gestage opwaartse trend waardoor er nu meer vrouwelijke gokkers zijn toegetreden. Hoewel het totale aantal gokkers nog steeds aanzienlijk in het voordeel van mannen is, maken vrouwen ongeveer 17% van het aantal dagelijkse sportweddenschappen, vergeleken met 18% voor mannen, stelt de studie.

Motivatie verschil

Vrouwen plaatsen dus vrijwel evenveel dagelijkse weddenschappen als mannen.

De studie geeft ook uitsluitsel over wat vrouwen en mannen motiveert als sportgokkers. Vrouwen lijken verwijzingen door vrienden en familie meer te waarderen dan mannen (met 41%), terwijl de mannen deze factoren in slechts 31% van de gevallen als belangrijk beschouwen bij het maken van weddenschappen.

Betrokken zijn bij sociale media-inhoud is ook belangrijk voor vrouwen (38%) in vergelijking met mannen (30%). Vrouwen kiezen ook vaker voor sociale gokopties dan voor echt geld. Vrouwelijke gokkers waarderen ook evenementen met grotere sociale implicaties, zoals de Kentucky Derby of het NCAA-toernooi. Ook betalen ze over het algemeen vaker voor analysetools (20%), vergeleken met slechts 15% van de mannen die dit doen.

Effect van vrouwen op gokken

Niet alleen worden vrouwen een steeds belangrijker onderdeel van het goklandschap, maar ze dicteren ook in toenemende mate de norm.