Online kans Ospeloperator Kindred Group maakte afgelopen woensdag bekend dat het een kansspelvergunning heeft gekregen van de Kansspelautoriteit (Kansspelautoriteit, KSA).
Kindred's vlaggenschip Unibet zal de komende dagen zijn Unibet.nl site lanceren voor sportweddenschappen.

De licentie stelt Kindred Group in staat om vanaf 8 juni 2022 commerciële online kansspelen en weddenschappen aan te bieden onder de Nederlandse Wet Kansspelen op Afstand. 

Vorig jaar moest Unibet de Nederlandse markt verlaten, en een wachttijd in acht nemen voordat ze weer een vergunning mochten aanvragen. Maar nu is het dan zover en is Unibet de 19e online casino operator met een vergunning.

In een persbericht legde het bedrijf uit dat aan de goedkeuring van de KSA een uitgebreid proces vooraf is gegaan om Kindred's 20e lokale licentie te verlenen. Het vertegenwoordigt een "belangrijke stap" in de ambitie van de groep om haar aandeel in de inkomsten uit lokaal gereguleerde markten te vergroten.

"Nederland is een grote en belangrijke Europese markt en we kijken ernaar uit om met een lokale licentie te opereren. We pleiten al tien jaar voor lokale licentieregelingen en zijn verheugd dat onze nieuw verleende licentie in Nederland ons in staat zal stellen om onze betrokkenheid bij de Nederlandse samenleving te verdiepen en te ontwikkelen, en om actief bij te dragen aan een eerlijke en duurzame gokmarkt. Als onderdeel van onze langetermijnambities en -strategie willen we graag een veilige, zekere en vermakelijke gokervaring bieden voor Nederlandse klanten”,

zo zei Henrik Tjärnström, CEO van Kindred Group.

Henrik Tjärnström, CEO benadrukte ook nog eens het volgende:

"We zetten ons volledig in om de rol van Kindred als verantwoordelijke, betrouwbare en waardevolle gokoperator op de Nederlandse markt te vestigen via ons vlaggenschipmerk Unibet. Ons bedrijfsdoel om 'gokken te transformeren door een vertrouwde bron van entertainment te zijn die een positieve bijdrage levert aan de samenleving' ligt bij het hart van ons 'Unibet Impact'-programma, dat uitsluitend is gericht op het bevorderen van een veiligere en meer verantwoorde online gokindustrie”.

“We willen entertainment naar de Nederlandse samenleving brengen en we willen dat iedereen het plezier en de opwinding van sport kan ervaren”,

voegde Anne-Jaap Snijders, Chief Commercial Officer, Kindred Group toe.

Kindred organiseert op 14 september een Capital Markets Day (CMD) in Londen, waar een grondige introductie wordt gegeven van de strategische lange termijn visie van de groep en de markttoetreding in Nederland. 

Het senior management zal strategische gebieden en projecten presenteren om groei en winstgevendheid in lokaal gereguleerde markten mogelijk te maken. Het bedrijf liet weten dat er meer informatie over de CMD zal volgen.