Spidersolitaire

Fullscreen
Spider Solitaire bestaat uit 2 kaartendecks (dus 104 kaarten) en hierbij moet je aflopende series maken van dezelfde soort, dus niet om en om zoals bij de standaard versie van solitaire.

In het spel zijn er in totaal 104 kaarten. Het speelveld heeft 10 kolommen met kaarten en als je het spel begint dan liggen er al op elke kolom stapeltjes kaarten waarbij de bovenste is omgedraaid, in totaal 44 stuks. De overige 60 kaarten liggen op de afnamestapel. De 8 sorteerstapels zijn nog leeg. Je moet alle kaarten in het spel in series sorteren. Als er een complete serie van dezelfde kaarten is gemaakt van heer tot aas dan verplaatsen deze kaarten zich automatisch naar een sorteerstapel. Elke kaart die zichtbaar is in 1 van de kolommen kun je gebruiken. Je kunt een serie in kolom maken door kaarten van dezelfde soort in aflopende volgorde te sorteren maar ook kun je een lagere kaart op een ander kleur leggen. je krijgt nieuwe kaarten door op de afnamestapel te klikken en onderaan elke kolom wordt dan een nieuwe kaart geplaatst. Je krijgt elke keer 6 nieuwe kaarten.

Een kaart kun je verplaatsen door er op te klikken en hem te slepen naar een kolom. Een lege kolom kun je beginnen met een heer. Omgedraaide kaarten kun je vrijspelen door de kaarten erbovenop te verplaatsen of als de erbovenop liggende serie is weggespeeld naar een sorteerstapel.

Voor elke kaart die je omdraait krijg je 20 punten en voor elke complete serie die je wegspeeld krijg je 50 punten.