Mahjong

Fullscreen
Bij Mahjong is het de bedoeling je hele veld met stenen weg te spelen. Dit doe je door elke keer 2 dezelfde stenen te selecteren, waarvan er bij beide stenen in ieder geval 1 lange kant vrij moet liggen. De stenen mogen dus niet ingeklemd liggen tussen andere stenen.

Je klikt met je muis op een bepaalde steen en daarna klik je op de bijbehorende steen. Als een steen niet vrij ligt kun je ook geen paar maken. In het spel bevinden zich twee slotjes en hier kun je niet op klikken. Je moet dus tactisch spelen en rekening houden met deze slotjes. Door de shuffle knop te gebruiken worden de slotjes op een andere positie gelegd.

Per spel zijn er 146 stenen en er zijn meerdere startposities waar je uit kunt kiezen. Je kunt kiezen uit drie speelvelden, namelijk een piramide, een kruis of een kasteel. De puntentelling is als volgt: met de slotjes krijg je geen punten, bij 2 getallen, 2 bamboes, 2 ringen krijg je 10 punten. Bij 2 windrichtingen krijg je 15 punten, bij 2 draken 20 punten, bij 2 bloemen 25 punten, bij 2 seizoenen 30 punten en een seizoen met bijbehorende bloem krijg je 40, 50, 60 of 70 punten. In totaal zijn er per spel 1000 punten te behalen.