Junkyardhuzzle

Fullscreen
Bij Junkyard Huzzle is het de bedoeling dat je auto's van dezelfde kleur op pikt met je muisknop. Je kan er maximaal 6 van dezelfde kleur optillen. Op het moment dat je er niet meer kan selecteren druk je op je spatiebalk en verdwijnen ze.

Maak een combinatie van minimaal 4 autowrakken door ze met je magneet op te pakken en weer te laten vallen met de spatiebalk. Je kunt er zes teglijk oppakken als ze dezelfde kleur hebben. Als je twee autowrakken laat vallen dan stijgt de stapel met 1 rij en als de stapel het plafond heeft bereikt is het spel over.

Er zijn in totaal 10 stapels van 24 autowrakken in het speelveld. Per kleur zijn er ongeveer 40 autowrakken. Als je 24 rijen hebt weggespeeld worden er nieuwe rijen opgebouwd uit de grijze autowrakken. In het spel zie je ook bandenstapels waarvan er in totaal 3 zijn. Als je een wrak op de bandenstapels laat vallen dan ontploffen de banden en vallen de omringende wrakken puntenloos weg. Ook zie je verkeersborden, in totaal 2. Als je hierop een combinatie laat vallen dan krijg je bonuspunten van 20, 40, 60, 80, 100 of 120 punten. Als je een aan de bulldozer grenzende combinatie maakt dan wordt deze geactiveerd. Deze zal dan afhankelijk van zijn rijrichting een aantal wrakken uit het speelveld wegschuiven. Hier krijg je geen punten voor.

Als je minimaal 4 wrakken van dezelfde kleur sorteert kun je punten verdienen. Hoe groter de combinatie is des te meer punten kun je halen.

Er zitten autowrakken met een bonusster verborgen in het spel. Deze kun je verzamelen door ze via een combinatie weg te spelen.