House Of Cards

Fullscreen
Bij House op cards moet je dakjes van kaarten bouwen door middel van elke keer 2 kaarten van gelijke waarde, of hetzelfde type te selecteren. Vervolgens krijg je het aantal punten wat de kaarten waard zijn. Let er wel op dat bijv. een joker je kaarten om kan blazen!

De eerste laag bestaat uit 12 kaarten die per paar een dakje vormen. Dit dakje is alleen te vormen met kaarten van dezelfde kleur of dezelfde waarde. Horizontaal mag je elke willekeurige kaart op twee dakjes plaatsen. Deze verliest dan wel zijn waarde en elk dakje kan maximaal zijn eigen waarde dragen. Een aas kan als verdiepingsvloer elke waarde dragen. Als je een aas als verdiepingsvloer gebruikt dan telt zijn waarde niet mee in de score. Er zijn twee jokers in het spel en als je deze te zien krijgt dan blaast deze alle kaarten op de hoogste verdiepingsvloer weg. Door op opnieuw delen te klikken worden de 5 kaarten vervangen waarbij de waarde van de vervangen kaarten verloren gaat.

Een huis welke helemaal compleet is heeft 57 kaarten waarvan er 15 als verdiepingsvloer worden gebruikt. De punten van de verdiepingsvloer tellen niet mee. De hoogste waarde die en huis kan hebben is 426 punten. Als je de top van het huis hebt bereikt dan levert elke kaart die nog in de stapel ligt 2 punten op. In de wintabel kun je zien hoeveel credits je krijgt bij een bepaald aantal gewonnen punten.