Lightning Dice is een relatief jong spel, uitgebracht in 2019 door Evolution Gaming. Er kan dus niet echt gesproken worden van een rijke geschiedenis. Zoals de naam als vernoemd maakt dit spel gebruik van dobbelstenen, in dit geval 3 dobbelstenen. Echter heeft Evolution Games ervoor gekozen om een compleet andere aanpak te kiezen in hoe dit spel gespeeld word.

Uitgebracht2019
NaamLightning Dice
UitgeverEvolution Gaming
Type spelDobbelstenen tafelspel
Min. inzet€0,20
Max. inzt€500
RTP 96,12%

Over Lightning Dice 

Lightning Dice is te vergelijken met Sic Bo en Pinko. Sic Bo is een spel dat zijn origine heeft uit Zuidoost-Azië. Zo wordt Lightning Dice ook gespeeld met 3 dobbelstenen, net zoals Sic Bo. Bij Pinko worden de dobbelstenen door een bak op tafel gegooid, net zoals bij Lightning Dice. 

Natuurlijk hebben deze spellen hun verschillen, zo kan je bij Sic Bo ook inzetten op 1 of 2 dobbelstenen en zijn de inzetmogelijkheden in dit spel een stuk groter. 

Speluitleg Lightning Dice

Lightning Dice wordt gespeeld met dobbelstenen. Het doel is om de uitkomst van de dobbelstenen te raden. Als je het goed raadt, win je een veelvoud van je inzet terug. In dit spel worden de dobbeltenen niet gegooid met de hand, maar met een trechter en een bak. De presentator legt de dobbelstenen namelijk bovenop een bak, en nadat inzetten niet meer mogelijk is trekt hij/zij aan een hendel waardoor de dobbelstenen via een luikje in de bak terechtkomen. Voordat ze in de bak terechtkomen stuiteren de heen en weer tegen allerlei vaste en bewegende onderdelen. Dit zorgt ervoor dat ze goed geschud worden en dat elke worp compleet willekeurig is. 

Je wint in Lightning Dice wanneer je de juiste uitkomst hebt geraden. Aangezien er met 3 dobbelstenen gespeeld wordt zit de uitkomst altijd tussen 3 en 18. Drie keer een worp van 1 oog staat gelijk aan 3 en drie keer een worp van 6 ogen staat gelijk aan 18. Het kan dus niet minder zijn dan 3, of meer dan 18. 

Voordat je begint met spelen moet je je inzetoptie kiezen. Alle mogelijke opties staan onderaan het scherm. Je kan kiezen uit 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 2, 13, 14, 15, 16, 17 en 18.  Je kan ervoor kiezen om je geld in te zetten op 1 vakje of meerdere vakjes of zelfs alle 16 vakken. Besef hierbij wel dat je inzet dus hoger is met een hoger aantal gekozen inzet opties. Ook is het goed om te weten dat je met deze optie gegarandeerd wint maar dit betekend niet noodzakelijk dat je al het ingezette geld terug zal winnen. Je hebt met een bepaald aantal ogen namelijk verschillende multipliers en dus verschillende uitbetalingen. Meer hierover vindt je onder het kopje ‘uitbetalingen’. 

De grootste uitbetaling is 150 x je inzet. Dit kan je alleen maar krijgen als je 3 of 18 ogen gooit. De kans om deze worp te krijgen is niet erg groot en de uitbetaling is erg hoog. Dit is niet vreemd aangezien je dit alleen kan krijgen door driemaal een 1 te gooien of 3 maal een 6. Er is dus maar 1 manier om dit aantal dobbelsteen ogen te krijgen. Bij de andere inzet opties zijn er meerdere manieren om de aantallen te krijgen, hierdoor zijn de uitbetalingen dus lager en de kansen hoger! Bijvoorbeeld;  een 10 kan je krijgen door een 4, 5 en een 2 te gooien, maar ook met een 1, 3 en 6. Zo zijn er 27 verschillende manieren om een 10 te gooien. 

Een ander spannend onderdeel in dit spel heet ‘Lightning Strikes’. De Lightning Strikes zijn willekeurige vermenigvuldigers die toegekend worden aan bepaalde uitkomsten. Dit vind plaats nadat het inzetten voltooid is. De gekozen vakjes krijgen een bliksem in het vakje erbij. De vakjes die geen ‘bliksem’ hebben behouden dus hun originele vermenigvuldiger.  De Lightning Strikes is hoger waar de kans op het aantal ogen kleiner is. Het spel heeft een maximaal toegestane vermenigvuldigers. 

Inzet of uitkomstMaximale uitbetaling
3 of 181000 x
4 of 17500 x
5 of 16250 x
6 of 15100 x
7 of 14100 x
8 of 1350 x
9 of 1250 x
10 of 1150 x

De naam van het spel zegt het al, ‘Lightning Dice’  is echt bliksemsnel! Zo kan een ronde in minder dan een minuut voorbij zijn, gemiddeld zelfs zo kort als 30-45 seconden. In deze tijd wordt de inzet gekozen, gegooid met de dobbelstenen en wordt de winnaar gekozen. 

Strategie en tips Lightning Dice

Zoals voorheen al uitgelegd is, is er bij een kansspel niet echt een strategie om je winkansen te vergroten, het is namelijk een willekeurig spel gebaseerd op goed geluk. Wel hebben we een aantal tips die zeker van pas kunnen komen tijdens het spelen van Lightning Dice. 

  • Tip 1: Zet in op 3 en 18. Deze inzetten hebben de grootste kans op winst. Ook is het huisvoordeel van het casino bij deze inzetten het allerlaagste, namelijk 3,79%. 
  • Tip 2: Zet in op alle 16 inzetmogelijkheden. Op deze manier heb je ook meer kans op Lightning Strikes waarmee je goed geld kan verdienen. Besef wel dat je met grotere bedragen speelt als je op meerdere mogelijkheden inzet en het geen garantie is dat je wint of dat je je hele inzet terug kan winnen. Bij deze inzet moet je hopen dat een vakje wint die een Lightning Strike heeft met een hoge vermenigvuldiger
  • Tip 3: Blijf nuchter over je winkansen. Met Lightnning Dice kan je tot 1000x je inzet terugwinnen. Uiteraard is de kans hierop niet heel erg groot. 
  • Tip 4: Speel voor het plezier. Als je meespeelt voor andere redenen dan plezier dan moet je tijdig ophouden. 

Lightning Dice huisvoordeel en RTP

Het huisvoordeel is moeilijk te schatten bij dit spel aangezien het bliksemschichtje in de Lightning Strikes willekeurig is en dus niet aan te geven is hoe vaak ieder getal het bliksempje kan krijgen. Het exacte percentage is dus niet te zeggen, maar het ligt ongeveer op 3,97% bij de inzetmogelijkheden 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 en 16. Bij 3 en 18 ligt het percentage iets lager, op 3,79%. 

Lightning Dice uitbetalingen

UitkomstUitbetalingAantal mogelijkhedenKans  
3 of 18 150 x10,46%  
4 of 1750 x31,39%  
5 of 1625 x62,78%  
6 of 1515 x104,63%  
7 of 1410 x156,94%  
8 of 137 x219,73%  
9 of 126 x2511,57%  
10 of 115 x2712,51%  

Feitjes

  1. Bij Lightning Dice zijn er in totaal 216 verschillende uitkomsten mogelijk omdat er met 3 dobbelstenen gegooid wordt.  Wel zijn er maar 16 mogelijke getallen die de 3 dobbelstenen kunnen geven. 
  2. Je kan inzetten op alle 16 getallen tegelijkertijd. Met deze optie win je sowieso maar is het niet gegarandeerd dat je winst maakt. Vanwege de vermenigvuldigers kan je namelijk minder geld verdienen dan je hebt ingezet. 
  3. Het laagste huisvoordeel in Lighting Dice is met de inzetmogelijkheid van 3 en 18. Dit percentage ligt op 3,79%. 
  4. Lightning Dice heeft een bonusgame die de ‘Lightning Strikes’ heet. Hierbij verschijnen bliksemschichten op willekeurige vakken op het scherm waardoor de vermenigvuldigers verhoogd worden. 
  5. Je kan wel 1000x je inzet terugwinnen bij Lightning Dice in de Lightning Strike bonusronde. Om deze vermenigvuldiger te krijgen moet je 3 of 18 gooien, moet je bliksemschicht hierop landen en moet je ingezet hebben op deze getallen. 
  6. Elke ronde van Lightning Dice duurt niet langer dan 30-45 seconden. Daarom heet het spel ook Lightning, dat ‘bliksem’ heet in het Nederlands. 

Waar kan je Lightning Dice spelen in Nederland?

Je kan dit spel spelen bij de volgende legale aanbieders in Nederland:

Andere Lightning spellen

Evolution Gaming heeft naast Lightning Dice een aantal soortgelijke spellen ontwikkeld:

Wat vinden wij van Lightning Dice

Lightning Dice is een goed verzorgd en leuk spel van Evolution Gaming. Het spel is gebruikersvriendelijk, heeft een goede spelbeleving met een goede RTP en is compatibel voor mobiel gebruik. Vooral de vormgeving is iets wat Evolution Gaming goed begrepen heeft. Het spel ziet er namelijk aantrekkelijk uit. Het spel heeft een cool apparaat waarmee de dobbelstenen geworpen worden en een retro schakelaar om de Lightning Strikes te activeren. Deze bonusfunctie geeft het spel daardoor zeker een twist.