Netent

4.4 / 5
RTP
96,05%
Min/Max
€ 0,20/€ 100
Max payout
10.020 x de inzet
Volatiliteit
Hoog
Bonusspel
Ja
Netent Play for free Netent Play for free

Space Wars Powerpoints is een vluchtig ruimtewezens vervolgslot van NetEnt. Je speelt het vervolgspel Space Wars 2 op een 6 x 6 Cluster Pays raster met trapsgewijze winsten. Powerpoints worden per winst verzameld. Deze verhogen het vermenigvuldigingsniveau en brengt je steeds dichter bij de bonusronde. Het basisspel zit vol met verschillende vermenigvuldigers, en die kunnen hun krachten op unieke manieren bundelen. Dit kan leiden tot uitbetalingen tot maar liefst 10.020 keer je inzet. 

Maak je overigens geen zorgen, Powerpoints hebben niets gemeen met saaie Powerpoint presentaties, en de titel van het spel is toch niet 'Office Space'. Ze worden verzameld om je winstvermenigvuldiger te verhogen, en uiteindelijk de bonusronde te activeren. Om je te helpen krijg je niet alleen verschillende functies, maar deze kunnen zelfs gecombineerd worden om hun modificerende effect te versterken. Het videoslot heeft een hoge volatiliteit en een RTP van 96,05%. Het ruimtespel is fascinerend en biedt vele features. Lees er alles over in onze review Space Wars Powerpoints.

Overzicht spelinformatie

Naam slot Space Wars 2 Powerpoints
Provider NetEnt
Genre Videoslot
Thema Ruimte
Uitbetalingspercentage (RTP) 96,05%
Volatiliteit Hoog
Aantal winlijnen Cluster Pays 
Speelveld 6 x 6 
Minimale inzet € 0,20
Maximale inzet € 100
Maximale winst 10.020 x de inzet
Bonusspel Ja
Extra features Avalanche, Powerpoint, Wilt, Blaster, Zapper, Combos, Free Spins Feature en bonus buy.

Vervolg NetEnt spel Space Wars 2 Powerpoints

Spelers die al een tijdje meelopen herinneren zich misschien NetEnt's originele Space Wars, maar we nemen het je nauwelijks kwalijk als je dat niet doet. Space Wars 2 Powerpoints is niet echt te vergelijken met het origineel, behalve dan dat het spel een soortgelijk buitenaards ruimtethema heeft. Dit is echter verre van erg, want dit vervolg wemelt diverse features. En je krijgt nu ook een bonusronde die uiteindelijk op gang komt door Powerpoints te verzamelen. Voor kantoorpersoneel, of wie dan ook eigenlijk, is één ding dat je waarschijnlijk niet in een speltitel wilt zien het woord 'PowerPoint'. Gelukkig hebben we het hier over een online slot met de naam Space Wars 2 Powerpoints (meervoud) van software aanbieder NetEnt. Want de Powerpoints in dit spel wil je zeker zien. Ze brengen je namelijk veel plezier en hopelijk ook hoge winsten. 

Het heeft misschien een paar jaar geduurd, maar de studio heeft een verzameling schattige buitenaardse wezens weer bij elkaar gebracht in een spel dat buitengewoon anders is dan het origineel. NetEnt is een van de vroege pioniers van op gokkasten gebaseerde ruimte thema. Hoewel hun mega-hit Starburst de neiging heeft de anderen te overschaduwen. Een andere kosmische slot die NetEnt indertijd uitbracht was het met buitenaardse wezens gevulde Space Wars. Het was een ongecompliceerde slot vol speelse karakters, goed geanimeerde gameplay en een eenvoudige respin functie. Nou, vergeet dat maar. Space Wars 2 Powerpoints ruilt de gewone rollen, rijen en uitbetalingslijnen van het eerste spel in en vervangt ze door een 6x6 cluster betalende slot met een feest aan features om te ontdekken!

Hoe speel je Space Wars Powerpoints?

Space Wars 2 Powerpoints is niet een doorsnee online slot. In plaats van typische betaallijnen gaat het in dit spel om het maken van clusters van identieke symbolen. Het doet ons denken aan populaire mobiele spellen als Candy Crush - al speel je natuurlijk nog steeds voor echt geld. Dit is niet de eerste keer dat NetEnt cluster betalende videoslots maakt. Uitgaven als Aloha! waren een paar jaar geleden heel populair. Maar Powerpoints speelt verder met dit idee door een puntensysteem in te voeren.

Space Wars 2 In Play Image Gokoverzicht

Rangschikken van symbolen

Ten eerste zijn er geen vooraf ingestelde betaallijnen in dit spel. In plaats daarvan is het je doel om overal op het 6×6 bord drie of meer bij elkaar passende symbolen te rangschikken. Deze symbolen moeten verticale of horizontale lijnen vormen. Ze hoeven echter geen vooraf bepaald patroon te volgen, dus er zijn duizenden mogelijke manieren om te winnen.

Telkens als je een winnende combinatie vormt, worden de winnende symbolen uit het spel verwijderd. Ze worden meestal vervangen door één speciaal bonussymbool, en nieuwe symbolen tuimelen van de bovenkant van het scherm naar beneden om de ontbrekende te vervangen. Dit betekent dat je meerdere overwinningen in een ronde kan krijgen. In feite is dat een kernonderdeel van hoe je kunt winnen met Space Wars 2 Powerpoints. Dit wordt de Avalance feature genoemd, welke NetEnt vaker heeft toegevoegd aan de gokkasten, zoals Gonzo’s Quest.

Powerpoints in plaats van geld

Winnende symbolen leveren echter geen directe uitbetaling in echt geld op. In plaats daarvan krijg je Powerpoints op basis van de uit het spel verwijderde symbolen. Eventuele Powerpoints worden boven in het scherm verzameld. Zodra alle speciale symbolen zijn verzameld, eindigt het tuimelen. Als er in de speelronde geenmogelijke winsten meer zijn, krijg je een uitbetaling op basis van het totaal aantal verzamelde Powerpoints. Het meeste dat je tijdens het gewone spel kunt winnen is 20x voor 1.00 punten. Echter de speciale functies kunnen de beloningen exponentieel verhogen.

Welke functies zitten in Space Wars Powerpoints?

Laten we beginnen met op te merken dat Space Wars 2 slot spel uiterst wisselvallig is. De gemiddelde spin wint niets of heel weinig. Maar als je eenmaal overwinningen en speciale symbolen aaneen begint te krijgen, kan het behoorlijk hectisch worden. Vooral in de Free Spin modus. Dit videoslot heeft dan ook een hoge volatiliteit. 

De belangrijkste speciale eigenschap van Space Wars 2 Powerpoints zijn de speciale symbolen. Deze kunnen telkens verschijnen als je een winnende lijn maakt. Verschillende symbolen doen verschillende dingen, afhankelijk van het aantal symbolen dat je met de combinatie maakt. Ook de rangschikking speelt hierbij een rol.

Powerpoints

Speciale features basisspel

 • Wilds: vervangen gewoon elk ander symbool als er nieuwe symbolen naar beneden tuimelen. Ze ontstaan door eenvoudige 3-symbool combinaties te matchen. Ook komen Wilds met willekeurige vermenigvuldigers tijdens de free spin ronde.
 • Wild + Multiplier Wild: Bij een match van 3 symbolen in het basis- of bonusspel wordt een wild symbool op een van de lege plaatsen geplaatst. In gratis spins kunnen deze toegevoegde wilds ook een vermenigvuldiger bezitten van x2, x3, x4, x5, x10, of x25. Als Multiplier Wilds bij een winst worden gebruikt, vermenigvuldigen ze het aantal toegekende Powerpoints.
 • Bom: deze verschijnen als je een verbonden horizontale en verticale combinatie van hetzelfde symbool matcht. Bijvoorbeeld een L, X, of T vorm van identieke symbolen. Bombs (meerder bommen) verwijderen alle symbolen in de buurt en voegen hun score toe aan de Powerpoints teller.
 • Kolom/rij Blaster: verschijnt voor 4-symbool matches. De bommenwerper verwijdert elk symbool langs de horizontale of verticale lijn, afhankelijk van de richting van de oorspronkelijke winst. Gewiste symbolen voegen hun score toe aan de teller.
 • Zapper: deze wordt toegekend voor 5- of 6-dezelfe symbolen in het basisspel. De Zapper verwijdert willekeurig symbolen over de hele kaart. Bij 5 symbolen zijn dit 1 tot 4 tekens en bij 6 gelijke symbolen zijn het 3 of 4 tekens van het speelveld.

Combo feature

Om het nog spannender te maken kunnen bovenstaande functies ook nog eens gecombineerd worden. Als in de loop van het spel Kolom/Rij Blasters, Zappers, of Bombs naast elkaar liggen, combineren ze, waardoor hun kracht toeneemt. De volgende speciale feature symbolen in Space Wars 2 kunnen gecombineerd worden.

 • Combo 1: wordt geactiveerd door een Bom naast een Blaster te laten landen. Als het een Kolom Blaster is, worden drie rollen met symbolen verwijderd (geen wilds of feature symbolen). Als het een Rij Blaster is, worden drie rijen symbolen verwijderd (geen wilds of feature symbolen).
 • Combo 2: deze wordt geactiveerd als een Bom naast een Zapper landt. Als dit gebeurt, veranderen 1 tot 3 soorten symbolen in Bommen, evenals de Zapper, waarna de Bommen ontploffen.
 • Combo 3: om deze combo te activeren landt er een Zapper naast een Blaster, zodat 1-3 symbooltypes in Kolom- of Rij Blaster symbolen veranderen.

Gratis spins feature

Weet minstens 1.000 Powerpoints te verzamelen, en er worden gratis spins toegekend afhankelijk van het aantal punten dat je hebt verzameld. In de gratis spins breidt het rooster zich uit tot 8 rijen hoog, en de spelers kunnen extra gratis spins winnen vanuit deze feature.

Buy Feature Free Spins

Kan je niet wachten totdat de Free Spin feature voorbijkomt op de gokkast Space Wars Powerpoints? Dan kan je als speler een Buy in feature doen. Je moet dan 75x, 140x, of 250x de inzet ophoesten om 8, 12, of 16 gratis spins te kopen.

Uitbetaling van winsten symbolen basisspel

Zoals we in onze review Space Wars Powerpoints al hebben aangegeven, zorgen de symbolen op een rij niet direct voor een uitbetaling. In plaats daarvan zijn er drie groepen symbolen die gebaseerd zijn op hoeveel Powerpoints je krijgt. 

 • De rode edelsteen is het enige hoge beloningssymbool, dat elk 30 Powerpoints oplevert.
 • De vijf kleine aliens zijn 5 soorten medium beloningssymbolen. Deze bieden 20 Powerpoints per symbool.
 • De cirkelvormige symbolen zijn laag-betalende en geven slechts 10 Powerpoints per symbool.

De Space Wars 2 Powerpoints uitbetalingstabel kent een vermenigvuldiger toe aan de oorspronkelijke inzet, gebaseerd op het aantal punten dat je veilig heb gesteld. In het basisspel zijn deze uitbetalingen:

PowerpointsUitbetaling
250,25x
500,5x
1001x
2002x
3003x
4004x
5005x
70010x
1,00020x

Gratis Spins verhogen de maximale uitbetaling in Space Wars 2 dramatisch. Het hoogste dat je in de gratis spin modus kunt winnen is 10.020x voor 12.000 Powerpoints.

Beoordeling Space Wars 2 slot

Zodra NetEnt Space Wars 2 Powerpoints lanceerden begrepen we dat het een grote hit is. Dit is geen echt Cluster Pays spel, wat het des te interessanter maakt. In plaats daarvan draait de gameplay om verticale en horizontale combinaties die overal op het speelveld gemaakt kunnen worden. Deze Avalanche functie is al heel spannend, maar is slechts het puntje van de ijsberg. De echte ervaring van dit spel komt met de vele features, combo wins, en bonusrondes die snel achter elkaar kunnen worden geactiveerd. Het is een uiterst vluchtig stukje speelplezier, en is zeker het proberen waard. Het schattige monster- en ruimtethema is nog aanwezig. Maar de gameplay van de eerste versie van Space Wars is werkelijk op de schop gegaan en is teruggekeerd in een beminnelijke glorie. Ook zijn we fan van de originele soundtrack van het spel, die perfect bij het thema past. De laatste kers op Space Wars 2 is het indrukwekkende winstpotentieel van 10.020 keer de inzet, waarmee het gemakkelijk de speelautomaten als Reactoonz of Reactoonz 2, overschaduwt.

De beste online casinos met Space Wars 2 Powerpoints

Ben je op zoek naar een Space Wars casino om voor echt geld te spelen? De volgende online casino’s bieden je een lucratieve welkomstbonus waarbij je de online gokkasten en fruitautomaten kan uitproberen, zoals het nieuwe NetEnt spel Space Wars 2 Powerpoints.

TOTO casino
TOTO
5 / 5
Fair Play Online casino
Casino777
Casino777
4.9 / 5
Jack
Jack's
4.9 / 5

Varianten Space Wars Powerpoints