NetEnt

4.6 / 5
RTP
96.07%
Min/Max
€0.20/ €40
Max payout
7000x de inzet
Volatiliteit
Hoog
Rollen
5x4
NetEnt Play for free NetEnt Play for free
Holland Casino Online
bonusaanbod 24+ Algemene voorwaarden zijn van toepassing

Deze leuke NetEnt slot is gebaseerd op de tv-serie ‘Knight Rider’ uit de jaren ’80. Deze serie is ontzettend populair en wereldwijd bekend vanwege David ‘the Hoff’ Hasselhoff. De intro van dit spel is schitterend en nostalgisch die geheid een boel herinneringen ophaalt bij de 45+ gokkers onder ons. De slot brengt je in de introclip namelijk rechtstreeks terug naar de tv-serie om je in de stemming te
brengen.

Overzicht spelinformatie

Naam: Knight Rider
RTP: 96.07%
Volatiliteit: Hoog
Provider: NetEnt
Datum uitgebracht: 25/02/2022
Type: Videoslot
Thema: Gebaseerd op de tv-serie ‘Knight rider’ uit de jaren ‘80
Features: Turbo boost, Multipliers, Walking Wilds, Free Spins bonusfeature, Scatters
Rollen: 5x4
Jackpot: Nee
Winlijnen: 26 
Minimum inzet: €0.20
Maximum inzet: €40
Maximum uitbetaling: 7000x de inzet

Over Knight Rider

In dit leuke spel volg je de avonturen van Michael Knight en zijn legendarische high-tech auto K.I.T.T. die samen de nacht ingaan om het op te nemen voor de hulpelozen en onschuldigen mensen in een wereld vol criminelen die boven de wet opereren. De Knight Rider bestrijd samen met zijn pratende auto K.I.T.T. de slechterikken door de straten van Los Angeles te patrouilleren. KITT is een kunstmatig intelligente auto met het vermogen om te praten, op hoge snelheden te rijden en wapens af te vuren. Tijdens het spel wordt je begeleidt door een klassiek themamuziekje, leuke visuele effecten en de voice-over stemmen van Michael Knight en K.I.T.T. 

Knight Rider is in februari 2022 op de markt gelanceerd door NetEnt. Het slot heeft een speelraster van vijf rollen en vier rijen, met totaal 26 vaste winlijnen. De variantie is hoog en de RTP staat op 96,07% waardoor het uitbetalingspercentiel hoger is dan de gemiddelde slot. Je kan al een gokje wagen met zo weinig als €0,20, en het maximale in te leggen bedrag staat op €40. Als je gelukt hebt dan maak je kans op 7000x je inzet, dit komt neer op een totaal van €280.000 als je het maximale bedrag hebt ingelegd. Het doel van dit spel is om een winnende combinatie te vormen van drie of meer identieke symbolen. 

Je kan deze slot spelen op je smartphone, desktop of tablet. 

Knight Rider Background Goko

Knight Rider slot speluitleg

Zoals hierboven al uitgelegd is moet je 3 of meer identieke symbolen landen op een winlijn om winst te kunnen maken. De telling hiervan gaat van de allerlinkse reel naar de aller rechtste reel. In totaal is er plek voor 20 symbolen op het speelveld en 26 winlijnen die allemaal netjes en symmetrisch zijn waardoor het lezen van winlijnen makkelijker is. Over het algemeen is het wel zo dat de meeste winlijnen op de 2e en 3e rij staan. 

Om te beginnen moet je geld inleggen, oftewel credits. Hoe meer credits je inzet, hoe meer winlijnen je dus geselecteerd hebt en hoe meer kans je maakt op hogere winst. Zodra je je inzet hebt gekozen kan je de rollen laten draaien. Er komen nu allerlei symbolen op het speelveld, en als je boft dan krijg je meerdere identieke symbolen op een winlijn en win je dus. 

In het basisspel hoop je op Scatter symbolen die de bonusfeatures voor je kunnen activeren. Scattersymbolen verschijnen alleen op de 2e, 3e en 4e rol en maken een klinkend geluid wanneer ze op een rol belanden. Met 3 identieke Scattersymbolen activeer je namelijk de Free Spin feature, het belangrijkste deel van dit spel. Als je deze functie hebt geactiveert dan win je 10 Free Spins. Het Scattersymbool in het spel draagt het Knight Rider logo.  

Ook kun je Wilds tegenkomen in dit spel die ookwel de ‘Walking Wilds’ heten. Deze symbolen krijgen in combinatie met Multipliers een fantastisch resultaat voor de speler en hun winst. De Walking Wild symbolen kunnen voorkomen op alle plekken in het speelveld en kunnen de andere symbolen in het spel vervangen. De Wilds zorgen ervoor dat je kans maakt op hogere winst als ze deel uitmaken van een winnende combinatie. Als deze Wild dus deel uitmaakt van een winnende combo dan verplaatst dit symbool een stap naar rechts op de rol voor de volgende spin. Dit proces gaat door totdat het Wild uit beeld valt. Daarbij is het Wild symbool ook een vermenigvuldiger. Komt dit symbool namelijk in beeld op de 2e rol dan wordt het een Multiplier van 2x, staat het op de 3e rol dan is het een 3x Multiplier, enzovoort. Dus, heb je drie identieke horloge symbolen op een winlijn met een Wild symbool? Dan veranderd de hele winlijn in horloges en komt daarbovenop de Multiplier van het Wild symbool erbij. De Wild symbolen kunnen een Scatter symbool niet vervangen. 

In het spel kom je ook riddersymbolen tegen, die eigenlijk gewoon Walking Wilds zijn. Deze symbolen worden verzameld in een telmeter links van het speelveld en leveren je extra Wilds op elke keer als je een hoger niveau bereikt.

Naast de Walking Wilds zijn er twee belangrijke spel features, namelijk de random Turbo Boost feature en de Free Spin functie. Hieronder wordt beter uitgelegd hoe deze features precies werken. 

Ten laatste heb je ook de ‘koop feature’ voor de spelers die iets minder geduld hebben om de bonusfeature te bereiken. Als je linea recta de Free Spin bonusfeature wilt bereiken moet je 140x je inzet neerleggen. 

Spel features Knight Rider

Zoals hierboven vermeld zijn er 2 speciale spelfeatures in Knight Rider, namelijk de random Turbo Boost feature en de Free Spin functie. Vervolgens heb je de Walking Multiplier Wilds, Laser Wilds en de Koop-feature.

  • Random Turbo Boost feature 

De random Turbo Boost feature wordt willekeurig geactiveerd. Bij deze feature worden er 3 of 4 Walking Wilds, en automatisch dus ook Multilpliers, willekeurig op de rollen geplaatst. 

Free Spin feature

Om de Free Spin feature te bereiken moet je 3 identieke Scatter symbolen landen in het hoofdspel. Je krijgt hierdoor 10 Free Spins. In dit ‘bonusspel’ kun je bepaalde symbolen verzamelen die links van het speelveld in een meter opgeslagen worden. De symbolen die je zoekt zijn de ‘riddersymbolen’ en voor elke 3 riddersymbolen die je bereikt gaat de speler 1 niveau omhoog. Elk nieuw niveau dat je bereikt levert je 2 Free Spins op én 1 extra Laser Wild symbool. 

Bij elke nieuwe (gratis) spin krijg je automatisch een Laser Wild erbij. Eigenlijk zijn de Laser Wilds gewoon Walking Wilds, maar met een iets spannendere naam. Elk hoger niveau dat je bereikt levert je per Free Spin ook meer Wilds op. Bijvoorbeeld krijg je op het vierde niveau bij elke Free Spin 3 extra Laser Wilds. 

NiveauFree SpinsExtra (gratis) Walking Wilds
1100 extra Free Spins
2+21 extra Free Spins
3+22 extra Free Spins
4+23 extra Free Spins

Walking Wilds (met Multiplier)

De Wilds kunnen overal in het hoofdspel en de Free Spin bonusronde verschijnen. Elke keer als een Wild deel uitmaakt van een winnende combo blijven ze tijdens elke nieuwe Spin een plaats opschuiven op de rollen totdat ze geheel uit het beeld verdwijnen. Op deze manier maak je kans op veel meer winst dan andere slots waar Wilds na een win gelijk verdwijnen van het speelraster. De Wilds zijn automatisch ook een Multiplier, afhangend van de rol waar ze opstaan of op landen. Dit kan dus een Multiplier zijn van 1x, 2x, 3x, 4x of 5x. 

Koop-feature 

Als je direct door wil gaan naar de Free Spin bonusfunctie in plaats van te wachten op goed geluk, dan moet je 140x je inzet neerleggen om dit te doen. 

Symbolen Knight Rider slot

In totaal kent dit spel 12 symbolen waarvan er twee een speciale functie hebben. Uit de 10 overige symbolen in dit spel zijn er 2 met hoge waarde, 3 met gemiddelde waarde en 5 met een lage waarde. Hoe minder een symbool voorkomt in het spel, hoe hoger de waarde. 

De lage waarde symbolen zijn A, K, Q, J en 10. Het hoogst betalende symbool is Michael Knight zelf.  Het Wild symbool in de Knight Rider slot is K.I.T.T. en heet ook wel de Walking Wild. Dit symbool kan in het basisspel en in de Free Spin feature voorkomen en kan alle symbolen vervangen behalve het Scatter symbool (Knight Rider logo). Om het meeste te halen uit een spel zul je meerdere winlijnen moeten selecteren door meer credits in te zetten. Op deze manier zorg je voor hogere uitbetalingen. 

SymboolWinst (3, 4 of 5 identieke symbolen)
100.15x, 0.3x, 0.5x
J0.2x, 0.4x, 0.75x
Q0.25x, 0.5x, 1x
K0.3x, 0.6x, 1.25x
A0.35x, 0.7x, 1.5x
Horloge 0.5x, 1x, 2x
Stuur0.5x, 1x, 2x
Vrachtwagen0.5x, 1x, 2x
K.I.T.T. (Wild)0.75x, 1.5x, 3x
Michael Knight1x, 2x, 4x
Knight Rider logo (Scatter)3 identieke symbolen triggeren de Free Spin feature (bonus). 
Ridder symboolVallen alleen tijdens de Free Spin. 

Voordelen en nadelen Knight Rider slot

Voordelen

+ De Walking Wilds die tegelijkertijd ook Multipliers zijn. 

+ De kans op 7000x je inzet. 

+ Gebaseerd op de populaire tv-serie Knight Rider met David Hasselhoff.

+ De mogelijkheid om gelijk door te gaan naar de bonusronde vanwege de ‘koop-functie’. 

+ Hoge RTP van 96,07%. 

Nadelen

- Het spel is niet origineel kwa gameplay.  

- Gedateerde look van het spel. 

- Minder aantrekkelijk spel voor spelers die de tv-serie ‘Knight Rider’ niet kennen. 

- Scatters landen alleen op de 2e, 3e en 4e rol. 

Conclusie Knight Rider slot

Over het algemeen zijn we van mening dat Knight Rider een fatsoenlijke slot is. Ga je voor een vleugje nostalgie, dan is dit zeker de slot voor jou. Samen ga je met Michael Knight op pad om de slechteriken voor het gerecht te brengen. Deze slot is hierdoor wel een beetje gericht op een bepaalde groep mensen die fans zijn van de geliefde tv-serie met David Hasselhoff. Deze samenwerking met Universal Studio’s is goed tot stand gekomen en heeft als resultaat een mooie slot gekregen. 

Op zich zijn de features in deze slot spannend en maak je ook kans op redelijke uitbetalingen. Dit komt vooral door de Free Spins bonusfeature en de Walking Wilds die ook functioneren als Multipliers. Daarbovenop kunnen ze ook over de rollen lopen wanneer ze deel uitmaken van een winnende combo in plaats van zomaar weg te vallen. 

De maximale inzet is niet erg hoor, namelijk €40. Maar de maximale winst van 7000x je inzet is meer dan redelijk. De configuratie van 26 winlijnen verdeeld over een 4x5 speelraster is niet erg gebruikelijk en zou normaliter uit moeten komen op 50 winlijnen. 

Waar kun je Knight Rider spelen?

In Nederland kun je op verschillende plekken het fantastische spel Knight Riders spelen.

TOTO casino
TOTO
5 / 5
Fair Play Online casino
Casino777
Casino777
4.9 / 5
Jack
Jack's
4.9 / 5

Soortgelijke spellen van Knight Rider slot 

Als je ding in slots Multipliers zijn dan zijn de volgende spellen een aanrader voor je. 

  • Drive: Multiplier Mayhem
  • 300 Shields Extreme (Nextgen Gaming)
  • Wild Depths (Pragmatic Play)
  • Crystal Golem (Relax)