Jurassic Park | Microgaming

4.6 / 5
RTP
96,67%
Min/Max
€ 0,30 / € 15
Max payout
95.000€
Variantie
Hoog
Winlijnen
243
Jurassic Park | Microgaming Play for free
Circus Casino & Sports
bonusaanbod 24+ • Algemene voorwaarden zijn van toepassing

Overzicht Spelinformatie

Software Microgaming
Type spel Video slot
Uitgebracht Augustus 2014
Thema Gebaseerd op de film ‘Jurassic Park’ (avontuur, dinosaurussen)
Minimum inzet €0,30
Maximum inzet €15
Max. uitbetaling 95.000€
Return To Player (RTP) 96,67%
Huisvoordeel  3,33%
Variantie Hoog
Winmanieren 243
Rollen 5x3
Jackpot Nee
Bonusspel Ja
Wild symbolen Ja
Stacked-symbolen Ja
Scatter symbolen Ja
Multiplier Ja
Gratis spins Ja

Algemene info Jurassic Park

Dit is misschien wel één van de meest populaire slots die Microgaming heeft uitgebracht. De videoslot is gebaseerd op de kaskraker ‘Jurassic Park’ van Steven Spielberg uit 1993. Voor de weinig mensen die Jurassic Park toevallig niet kennen, de film gaat over allerlei levende dinosaurussen die tentoongesteld staan aan het publiek in een groot park op Isla Nublar. Zoals je je wel kan inbeelden gaat er van alles mis en beginnen de dinosaurussen chaos te creëren op het eiland. De aanwezigen moeten er alles aan doen om te overleven. 

Jurassic Park doet de film zeker eer aan met zijn fantastische animaties van erg hoge kwaliteit. Tijdens het spel zie je namelijk een constant bewegende jungle op de achtergrond met voorbijlopende dinosaurussen. Ook wordt originele audio en beeldmateriaal van de film gebruikt. Elke keer als je iets wint krijg je wat beelden te zien uit de film. Bijvoorbeeld, als je 5 identieke symbolen landt, krijg je gehele clips te zien van de film zoals de scene waar een baby velociraptor uit een ei komt. Dit is een ontzettend iconische scene uit de film. Met deze slot ga je werkelijk terug de tijd in, naar het dinosaurussen tijdperk.

De Jurassic Park videoslot heeft een RTP van 96,67% en een huisvoordeel van 3,33%. Je hoeft dus niet erg lang te wachten bij deze slot om iets te kunnen winnen. Er zijn in totaal 243 manieren om een winnende combinatie te krijgen op het 5x3 spelraster. Er zijn dus geen winlijnen. De winnende combinaties  mogen eender waar op een rol terecht komen. De minimuminleg is €0,3 en maximaal kan je €15 per spin uitgeven. 

Speluitleg Jurassic Park

Allereerst is het belangrijk dat je het spel begrijpt voordat je begint te spelen. Je moet de regels, feature uitleg, en de waarde van de symbolen weten. De waarde verschilt per symbool en hangt ervan af of je 3, 4 of 5 op een winlijn krijgt. 

Het spel laadt gelukkig in een paar seconden, typerend voor de Microgaming slots. Ook is de slot van ongeëvenaarde kwaliteit, met verbluffende details en coole functies. Zodra het spel geopend is hoor je gelijk het majestueuze Jurassic Park achtergrond lied. 

Eenmaal alle informatie en speluitleg duidelijk is én je bekomen bent van de indrukwekkende kwaliteit en nostalgische soundtrac, kun je beginnen met inzetten. Je kan de hoogte van de inzet zelf bepalen en kiezen of je met munten of credits wilt spelen. Vervolgens klik je op de rode knop ‘draaien’. De rollen gaan vanzelf rollen en komen ook vanzelf weer tot stilstand. Het doel van het spel is om 3, 4 of 5 identieke symbolen te landen die een winnende combinatie maken. Ook zijn er twee speciale symbolen, namelijk een Wild en een Scatter symbool. Het spel is erg simpel waardoor je na een paar rondes al gelijk een pro bent. Je ziet na een winnende combinatie gelijk hoeveel geld je hebt gewonnen doordat de winnende symbolen op het spelraster oplichten. Ook krijg je meer punten op het scoreboard. 

Jurassic Park heeft een klassiek spelraster van 5 rollen en 3 rijen waarmee je op 243 verschillende manieren een winnende combo kan krijgen. Zoals de Micrograming ontwikkelaars zeggen; “Het is een 243 Ways to Win spel”.

De slot heeft twee belngrijke spelfuncties die je kan tegenkomen, namelijk de T-Rex Alert Mode en de Gratis Spins. De Gratis Spins bonus heeft vijf verschillende rondes, namelijk de T-rex ronde, de Velociraptor ronde, de Brachiosaurus ronde, de Triceratopsronde en de Dilophosaurus ronde. 

De symbolen die je tegenkomt in deze slot zijn de vier bekende wetenschappers, vijf verschillende dinosaurussen, het Jurassic park logo en een gefossiliseerde mug. 

Spelfuncties Jurassic Park

Jurassic Park heeft twee belangrijke spelfuncties zoals hierboven al kort is uitgelegd.

T-Rex Alert mode

Deze functie wordt willekeurig geactiveerd. Wanneer je luid gestamp hoort en de symbolen op je scherm beginnen te trillen betekend het dat de T-Rex eraan komt. Opeens verschijnt er een gigantisch ‘Extra Wild’ teken in het midden van het scherm en worden er talloze symbolen op het scherm verspreid. De T-Rex Alert Mode geeft in totaal 35 extra Wild symbolen op de rollen gedurende de 6 volgende spins. Na de zes spins loopt de T-rex weer het oerwoud in. Een fantastisch leuke en spannende feature! 

Gratis Spins in verschillende rondes

Als je drie, vier of vijf Scattersymbolen weet te landen in het spelraster dan worden de 12 Gratis Spins geactiveerd. Het Scattersymbool ziet eruit als een muggenfossiel. Dit is de mug waaruit het DNA van de dinosaurus gehaald is en hetgeen gebruikt werd om de dinosaurussen weer tot leven te brengen. In het spel heb je meerdere Gratis Spin variaties, namelijk de Tyrannosaurus ronde, Velociraptor ronde, Brachiosaurus ronde, Triceratops ronde en de Dilophosaurus ronde. Je mag pas zelf één van deze vijf rondes kiezen nadat je 25 rondes van de Gratis Spins hebt gespeeld. Elke variatie heeft voor- en nadelen, bepaalde winst en vermenigvuldigers. Wel hebben ze één ding in gemeenschap, en dat is dat elke bonusronde je 12 Gratis Spins heeft. 

 1. Tyrannosaurus ronde

Deze ronde ziet er donker, regenachtig en mystiek uit. Op de achtergrond van je scherm zie je een kapot huis waardoor het er vrij eng en gloomy uitziet. Je ontvangt in deze ronde 12 Gratis Spins en bij elke draai worden 5 rollen geheel omgetoverd tot Wild symbolen. Dit is de meest opvallende ronde waarbij je winskansen drastisch vergroot worden.  

 1. Velociraptor ronde

Op de achtergrond van je scherm zie je een weg die geblokkeerd is door een prikkeldraad muur en staan er palmbomen en exotische vegetatie omheen. In de Velociraptorronde ontvang je 12 Gratis Spin en verschijnen er Velociraptors op het scherm die erg sissen en springen. De Wild symbolen kunnen omgetoverd worden tot Vermenigvuldigers van 4x tot 6x. Dit betekend dat alle winst 6x of 4x vermenigvuldigd zal worden. Ook kunnen de Velociraptors besluiten om een Wild symbool in tweeën te splitsen. 

 1. Brachiosaurus ronde

Het thema van de Brachiosaurusronde is majestueus en sereen. Op de achtergrond zie je een gouden zonsopgang met het bergachtige landschap van Isla Nublar. Je ziet deze dino met zijn lange nek boven de boomtoppen uitsteken. In deze bonusvariant ontvang je 12 Gratis Spins en gaat het allemaal om de mysterie Vermenigvuldiger (variërend van 2x tot 6x). Dit betekend dat alle winst met twee of zes vermenigvuldigd zal worden. 

 1. Triceratops ronde

Hier zie je zonnestralen die door de wolken heen op je scherm neerdalen en de rollen omarmen. Op de achtergrond zie je een kudde Triceratops die op je scherm rondrennen. Bij elke draai ontvang je sowieso 12 Gratis Spins en wordt de hele rol Wild door de rondrennende dinosaurussen, vandaar dus ook de naam ‘Running Wilds’. Bij elke draai die hierop volgt ontvang je nog eens een Wild, dit betekend dus dat je 12 extra Wilds ontvangt. 

 1. Dilophosaurus ronde

Je ontvangt sowieso 12 Gratis Spins. De Dilophosaurus springt in je scherm en spuugt willekeurig een symbool uit die vervolgens Wild wordt gemaakt.  Dit symbool blijft staan zolang er winnende combinaties vallen met datzelfde Wild symbool. Ook kan het gebeuren dat er meerdere Doliphosaurussen op je scherm verschijnen en symbolen uitspugen. Dit kan leiden tot grotere winst. 

De meest waardevolle symbolen in Jurassic Park zijn de vier wetenschappers. namelijk Dr. Ian Malcolm, John Hammond, Dr. Ellie Sattler en Dr. Alan Grant.  Zie hieronder meer informatie over de symbolen en hun waarde. 

Symbolen in Jurassic Park

Jurassic Park heeft twee belangrijke sets aan symbolen, namelijk de wetenschappers en de dinosaurussen. Vervolgens zijn er twee speciale symbolen zoals de Scatter en het Wild symbool. 

 • Jurassic Park Logo

Het Jurassic Park logo is het bekende filmlogo van een groot bord in het rood en wit met een zwart T-Rex skelet erop.

Dit logo is ookwel het Wild symbool in Jurassic Park en kan alle andere symbolen vervangen in het spel behalve de Scatter. In het basisspel zijn de Wild zelfs ‘stacked’. Dit betekend dat ze opgestapeld zijn en gehele rollen kunnen vervangen. In het spel kom je Winning Wilds, Running Wilds en T-Rex Wilds tegen. 

 • Mugfossiel in een geelachtig barnsteen.

Dit is het Scattersymbool en kan de Gratis Spins bonus activeren wanneer je drie, vier or vijf van deze symbolen op het spelraster landt. Dit symbool is overigens het meeste geld waard. 

 • Wetenschappers 

De meest waardevolle symbolen in Jurassic Park zijn de vier wetenschappers die uiteraard gerelateerd zijn aan de film, namelijk Dr. Ian Malcolm, John Hammond, Dr. Ellie Sattler en Dr. Alan Grant.  De wetenschappers zijn de hoofdrolspelers uit de film en zijn hoog betalende symbolen. 

 • Dinosaurussoorten

Je kan vijf verschillende dinosaurussymbolen tegenkomen in het spel, namelijk Tyrannosaurus, Velociraptor, Brachiosaurus, Triceratops en de Dilophosaurus.  De symbolen beginnen hun hoofd te schudden in het spel wanneer ze deel uitmaken van een winnende combinatie. Het lijkt hierdoor bijna alsof ze elk moment uit het scherm springen. Deze symbolen zijn gek genoeg minder waard dan de wetenschappers. Wel hebben ze een speciale functie in de Gratis Spins bonus. Nadat je in het basisspel 3 of meer muggenfossielen op je scherm landt wordt de Gratis Spin bonus geactiveerd. Deze bonus heeft 5 verschillende rondes die hierboven grondiger uitgelegd zijn.  

 1. Tyrannosaurus ronde: 12 Gratis Spins + 5 rollen worden geheel omgetoverd in Wild symbolen.
 2. Velociraptor ronde: 12 Gratis Spins + Wild symbolen worden omgetoverd tot Vermenigvuldigers van 4x tot 6x. 
 3. Brachiosaurus ronde: 12 Gratis Spins + mysterie Vermenigvuldiger variërend van 2x tot 6x.
 4. Triceratops ronde: 12 Gratis Spins + de hele rol wordt Wild gemaakt, vandaar dus ook de naam ‘running Wilds’. Bij elke spin krijg je nogmaals een extra Wild, in totaal dus 12 Wilds. 
 5. Dilophosaurus ronde: 12 Gratis Spins + willekeurig symbool veranderd in een Wild die blijft staan zolang er een winnende combinatie wordt gemaakt. 

Waarde/ uitbetalingen symbolen Jurassic Park 

Symbolen2 identieke3 identieke4  identieke5 identieke
Fossiel mug6x12x120x300x
Jurassic Park Logo/8x25x160x
Dr. Ian Malcolm/4x12x50x
John Hammond/4x15x60x
Dr. Ellie Sattler/6x20x70x
Dr. Alan Grant/6x20x80x
Tyrannosaurus/7,5x29x75x
Velociraptor/5x10x60x
Brachiosaurus/5x7,5x45x
Triceratops/2,5x5x37,5x
Dilophosaurus/2,5x5x30x

Strategie tijdens spelen van Jurassic Park

 • Kies de Triceratop ronde als je in de Gratis Spin bonus terecht komt. 

Dit is de beste keuze uit de vijf verschillende rondes in de Gratis Spin bonus omdat er hier ‘Stacking Wilds’ zijn die op het spelraster blijven staan zolang het symbool in een winnende combinatie zit. Bij elke ronde krijg je nog eens een extra Wild erbij wat bijdraagt aan een potentiele gigantische winst. 

 • Laat je uitbetalen wanneer je groot gewonnen hebt. 

Weet wanneer je moet stoppen met spelen. Wees duidelijk wat je geldlimiet is. Eenmaal je deze limiet hebt bereikt is het een slimme zet om op te houden met spelen. Op deze manier ga je niet meer geld verliezen dan je jezelf hebt voorgenomen. En, als je eenmaal groot wint dan is het tijd om je uit te laten betalen. 

 • Speel voor de leukheid

Ga alleen gokken omdat je het leuk vindt. Als je gokt voor een andere reden dan vermaak, zoals bijvoorbeeld geld terugwinnen, dan heb je misschien een gokprobleem en moet je gauw ophouden. Neem ook vaak genoeg pauzes tussen het spelen. Als je gefrustreerd raakt moet je even wat frisse lucht halen of iets anders doen voordat je opnieuw gaat spelen.

Aanbieders Jurassic Park slot

Je kan bij deze casino’s terecht om Jurassic Park online te spelen:

TOTO casino
TOTO
5 / 5
Casino777
Casino777
4.9 / 5
Fair Play Online casino

Onze mening

Microgaming’s Jurassic Park slot is een fantastisch spannende slot van Microgaming, één van de grootste en meest gerespecteerde ontwikkelaars in het videoslot-veld. De slot is compleet legitiem en betrouwbaar. Ook al is Jurassic Park in 2014 uitgebracht, en was de technologie in die tijd minder geavanceerd, het is alsnog één van de beste videoslots aller tijden. Jurassic Park heeft een geweldige gameplay boordevol topfuncties, authentieke geluiden en betoverende visuele effecten.  Het spel laadt snel en heeft geen glitches. De knoppen zijn niet te klein maar ook niet te groot. Ook zijn de inzetlimieten perfect voor zowel beginners als ervaren spelers. De RTP is prima en de bonusfuncties in het spel zorgen ervoor dat je kan profiteren van een aantal fascinerende wincombo’s. 

Soortgelijke slots van Microgaming

Helaas is het niet mogelijk om de Jurassic Park slot op je mobile te spelen. Echter heeft Microgaming een nieuwe slot uitgebracht ‘Jurassic World’ die je wel op je mobile kan spelen. 

De RTP is 96,67% waardoor het huisvoordeel 3,33% is.

Ja, deze slot heeft een T-Rex Bonusfunctie en een Gratis Spin bonusfunctie. Beide zijn erg spannend en kunnen zeer voordelig zijn voor de speler. 

Jurassic Park videoslot is gemaakt en uitgebracht door Microgaming.