Voormalig Formule 1-teameigenaar Eddie Jordan (JKO Play Ltd.) doet naar verluidt een overnamebod op Playtech. Dat levert nu drie biedingen op voor de spelontwikkelaar. Alles bij elkaar heeft Playtech, dat software maakt voor online internet casino's, live pokerruimtes en online sportweddenschappen, nu drie biedingen op tafel. 

Vorige maand ging het bedrijf akkoord met een deal van $2,8 miljard met Aristocrat Technologies, een van 's werelds grootste makers van speelautomaten. Het bestuur van Playtech beveelt investeerders aan om dat aanbod te accepteren.

Het tweede voorstel om Playtech over te nemen was van Gopher Investments, de op een na grootste aandeelhouder van het bedrijf. Echter hiervan zijn ze recent (19 november) teruggekomen, maar ze blijven geïnteresseerd in de overname van de Finalto-eenheid van Playtech.

JKO Play Ltd doet als derde partij een overnamebod op Playtech

JKO Play Ltd. heeft nu als derde aan Playtech laten weten dat het een bod wil doen. Dit in samenwerking met de in New York gevestigde investeringsmaatschappij Centerbridge Partners LP en andere partijen om de financiering voor een bod rond te krijgen.

Jordan, voorheen eigenaar van een Formule 1-team met zijn achternaam, was eerder dit jaar al in verband gebracht met speculaties over fusies en overnames in de game-industrie. In juli doken er berichten op dat de Ierse zakenman een bod had uitgebracht op de OpenBet-activiteiten op het gebied van sportweddenschappen van Scientific Games.

Die eenheid werd in september verkocht aan Endeavour Group Holdings Inc.,het moederbedrijf van de Ultimate Fighting Championship (UFC), voor 1,2 miljard dollar. Interessant detail  is dat Keith O'Lauhglin - een voormalig directeur van Scientific Games - Jordan's partner is bij JKO Play Ltd. Het bedrijf bevestigde dat het een run op Playtech overweegt.

Playtech levert ook software voor arcade-spellen, online games en levert diensten voor krasloten. Het werd meer dan twee decennia geleden in Estland opgericht en heeft zijn hoofdkantoor op het eiland Man. Aristocrat's verkering met Playtech is gericht op het versterken van zijn aanbod in de snelgroeiende wereld van iGaming- en gereguleerde sportweddenschappen.

Wat biedt Aristocrat?

Aristocrat zegt dat het nog steeds samenwerkt met Playtech om de deal rond te krijgen. Aristocrat benadrukte eerder de voordelen van de overname van het in het Verenigd Koninkrijk gevestigde technologiebedrijf:

“De transactie zou "omzet- en winstgroei op middellange termijn kunnen opleveren, met name in het snelgroeiende Noord-Amerikaanse online real money gaming (RMG) -segment, waarbij Aristocrat's toonaangevende gaming-inhoud, langdurige klant- en regelgevende relaties worden gecombineerd met de technologie en het platform van Playtech”, zei Aristocrat in een verklaring waarin hij zijn aanbod aankondigde.

Onbekend is wat het aanbod van JKO Play Ltd is aan Playtech. Het vermoeden is rond de 3 miljard dollar. Ook is onbekend of de mogelijkheid bestaat dat Aristocrat zijn bod gaat verhogen. In ieder geval is een ‘bidding-war’ in gang gezet voor dit gewilde bedrijf!