Novamedia Gaming, onderdeel van Novamedia en eigenaar van de Vrienden Loterij en de Postcode Loterij, is sinds 8 maart, de zestiende in de rij die van de Kansspelautoriteit een licentie heeft gekregen in Nederland. 

Het is nog onbekend welke domeinnaam het online casino zal gaan voeren. Zodra het bekend is, wordt dat vermeld in de Kansspelwijzer van de Ksa. 

Wat doet Novamedia Gaming? 

Zoals ze zelf aangeven in hun mission-statement: 

Wij organiseren Postcode Loterijen en VriendenLoterij om fondsen te werven voor maatschappelijke organisaties en goede doelen. Novamedia is een sociale onderneming die het publieke belang en het persoonlijke belang voor een betere wereld samenbrengt. Waarom? Wij geloven dat de wereld beter af is met sterke maatschappelijke organisaties. Op welke manier? We zamelen geld in voor maatschappelijke organisaties, vergroten de bekendheid van hun werk en ondersteunen nieuwe initiatieven. 

Persbericht Novamedia Gaming. 

In hun eigen persbericht zeggen ze het volgende over de verkregen vergunning: 

“Novamedia is eigenaar van het Postcode Loterij format en zoekt voortdurend naar mogelijkheden om entertainment, zoals bekende tv-shows, extra spelletjes, en verschillende evenementen, te combineren met hun Loterij-aanbod om zoveel mogelijk geld voor goede doelen op te blijven halen. Ook op de lange termijn. Novamedia Gaming, onderdeel van Novamedia, heeft een vergunning aangevraagd en gekregen om online spellen te mogen aanbieden. Entertainment in de vorm van online spelletjes voor een groot publiek, zoals men van onze loterijen kent; leuk en veilig, met kans op prijzen en voor het goede doel. Hoe we dit gaan aanbieden en wanneer, daar verwachten we in de loop van dit jaar meer duidelijkheid over te kunnen geven, mede in relatie tot de ontwikkeling van de maatschappelijke discussie over risicovolle kansspelen.”