Kleed je als Mr Green tijdens jouw banenjacht

Kleed je als Mr Green tijdens jouw banenjachtDe zomer staat weer voor de deur en dat betekent, behalve een hele hoop zon, zee, strand en spelen in online casino`s, ook dat er een hoop jongeren met een diploma op zak de arbeidsmarkt gaan betreden. Dit betekent dat, indien je een baan zoekt, er voor jou een hoop concurrentie op de markt komt. Dat maakt het er niet gemakkelijker op om in deze tijd een baan te vinden. Vandaar dat we je graag op weg helpen met de volgende tips.

Dit kun je beter niet zeggen

Het grootste deel van de sollicitanten weet wel dat je in een sollicitatie niet je voorgaande werkgever zwart kunt maken. Schelden, vloeken en foute moppen kun je beter ook achterwege laten. Net als een onverzorgd uiterlijk of vieze kleren. Wat veel mensen zich echter niet realiseren is dat het net zo slecht is om te smeken om de baan. Hiermee geef je namelijk aan dat je niet vertrouwt op je eigen kunnen. Andersom geldt hetzelfde voor de interviewers die vragen wat jouw grootste zwakten zijn. Helaas vragen ze dat bijna allemaal en komen we er niet onderuit. Vandaar dat we liever de vijf dingen opsommen die je beter niet kunt zeggen;

  1. Hoeveel andere kandidaten worden uitgenodigd voor een gesprek?

Je richt je hiermee op een bijzaak; het werk dat de interviewer moet doen. Terwijl je je moet richten op het feit dat jij de geschikte kandidaat bent, ongeacht of er 2 of 20 andere sollicitanten zijn.

  1. Als je me aanneemt, zal ik erg hard werken. Dag en nacht als het nodig is.

Je komt hier niet alleen wanhopig mee over, als je wordt aangenomen is dat ook nog eens voor de verkeerde redenen. De reden dat je een baan krijgt, moet gebaseerd zijn op je vaardigheden, niet op het feit dat je veel uren wilt maken.

  1. Hoe ging het gesprek?

Als je dit tijdens het gesprek vraagt, dan zet je de interviewer voor het blok. Geef hem de tijd om het gesprek te verwerken en wacht rustig af.

  1. Ik accepteer zelfs een laag salaris, als je me maar een kans geeft.

Hiermee kom je niet alleen wanhopig over, maar je doet jezelf ook tekort. Het is goed om te weten wat je waard bent en niet minder dan dat te verdienen.

  1. Waarom laat je me nu niet een case uitvoeren om mijn vaardigheden te tonen?

Het is niet erg om een case uit te voeren als het maar fictief is. Accepteer het niet om gratis een taak te moeten uitvoeren die later door het bedrijf gebruikt kan worden.

Kledingkeuze

Ook niet onbelangrijk is de kleding die je draagt naar jouw sollicitatie. Eerste indrukken worden immers in de eerste 30 seconden gevormd en hierbij speelt uiterlijk een grote rol. Het is in een sollicitatie belangrijk om je comfortabel te voelen en tegelijkertijd zakelijkheid uit te stralen. Heb je dus een rokje waarin je je altijd geweldig voelt? Trek deze dan gerust aan naar een sollicitatie. Als je deze combineert met een blazer, dan zie je er al direct zakelijk uit. Mits het geen mintgroen minirokje is natuurlijk.

Mr Green

Iemand die zich altijd voortreffelijk kleedt is natuurlijk Mr Green. Of het nu voor een werkdag is, voor een feest of voor een dag bankhangen, hij ziet er altijd uit om door een ringetje te halen. Ook weet hij goed hoe je een feestje bouwt. Ideaal voor wanneer je de baan krijgt die je op het oog had.

Meld je dus alvast aan via onze recensiepagina en ontvang een welkomstbonus van 100% tot €100 en 200 freespins na je eerste storting. Na aanmelding ontvang je bovendien ook nog eens 50 freespins.