5 cafeïnebommen die je niet ziet aankomen

5 cafeïnebommen die je niet ziet aankomenHet is een veel gehoord excuus van spelers in online casino`s; ik ga even spelen want ik kan toch niet slapen. We maken er zelf ook vaak genoeg gebruik van. Soms kunnen we zelf namelijk ook niet goed slapen, ondanks dat we onze koffieconsumptie al teruggedrongen hebben. Nu zijn we op onderzoek uitgegaan en hebben 5 bronnen van cafeïne gevonden die niet zo 1, 2, 3 in ons opgekomen zouden zijn. Vandaar dat we ze graag met jullie delen, om jullie nachtrust te bevorderen.

  1. Vruchtendrankjes

Niet alleen Cola heeft een hoop cafeïne, ook een hoop vruchtendrankjes bevatten cafeïne. Je hebt dit misschien niet meteen door en vooral als je graag een vruchtendrankje drinkt voor het slapengaan, kan dit een probleem worden. Het is dus aan te raden om voortaan een glas water te drinken voor het slapengaan.

  1. Amandelen met een smaakje

Het spreekt voor zich dat chocolade- of koffieamandelen cafeïne bevatten, maar ook de andere smaken bevatten veel cafeïne. Als je er dus één bent die `s avonds graag een handje nootjes eet, dan kun je maar beter voor andere varianten kiezen.

  1. Pijnstillers

Cafeïne zorgt ervoor dat pijnstillers beter werken, vooral als je ze gebruikt tegen hoofdpijn, omdat het de dopamineproductie bevordert en tegelijkertijd de pijnsignalen vanuit de hersenen blokkeert. Daarom bevatten veel pijnstillers cafeïne. Volgende keer als je een pijnstiller neemt voor het slapengaan is het dus aan te raden eerst de verpakking te bekijken.

  1. Proteïnerepen

Ook bij dit item weten de meeste mensen wel dat de chocoladesmaak cafeïne bevat, maar toch heeft de meerderheid geen idee van de hoeveelheid hiervan. Daarnaast bevatten andere smaken ook vaak cafeïne. Nuttig proteïnerepen dus vooral met mate, in het bijzonder als je al een fervente koffiedrinker bent.

  1. Chique water

Water met een smaakje claimt vaak je een extra energieboost te geven. Dit is niet voor niets; vaak hebben deze merken cafeïne verwerkt in het drankje. Soms zit deze cafeïne zelfs verborgen in een ander ingrediënt als guaraná. Dit is een Braziliaanse plant die meer cafeïne bevat dan een gemiddelde koffieboon.

Zoals deze zijn er nog veel meer verborgen bronnen van cafeïne. En gezamenlijk zorgen al deze bronnen voor een enorme hoeveelheid cafeïne in het bloed. Geen wonder dus dat velen van ons niet goed slapen.

Vera & John

Heb jij alle producten met cafeïne geschrapt uit jouw dieet en kun je nog niet in slaap komen? Houd ons dan gezelschap bij Vera & John. Meld je aan via onze recensiepagina en ontvang een welkomstbonus van 100% tot €100.