Ksa heeft Betcity opgedragen haar logo en banners te verwijderen uit de populaire WK-pool app Scorito. Volgens de Kansspelautoriteit is deze vorm van sponsoring een overtreding van de heersende reclame-wetgeving.

Betcity en Scorito

Betcity is voorafgaand aan het WK 2022 in Qatar een samenwerking met Scorito aangegaan. De Nederlandse online aanbieder van sportweddenschappen sponsorde de populaire WK Pool-app Scorito en was zichtbaar voor alle gebruikers.

Visie Kansspelautoriteit

De Nederlandse toezichthouder (Ksa) zou de positie van BetCity als sponsor in Scorito een overtreding vinden van artikel 3 lid 5 sub a van het Besluit werving, reclame en verslavingspreventie kansspelen:

“Artikel 3. Lid 5 sub a: Het is vergunninghouders verboden wervings- en reclameactiviteiten voor kansspelen te ontplooien in andere spelen, niet zijnde kansspelen, die op afstand met elektronische communicatiemiddelen worden georganiseerd.”

Ksa’s WK-interventieteam

Het schijnt dat Kansspelautoriteit voor het WK een snel interventieteam heeft ingesteld om reclame-uitingen te monitoren op (sociale) media. Indien noodzakelijk komt dit team dan in actie.

Scorito app

De Scorito-app is een app waar je sportspellen kunt spelen in allerlei sporten (van autorace, voetbal tot darts en tennis etc.). Op dit moment zijn er ruim 1.6 miljoen accounts.