De Kansspelautoriteit heeft 20 september 2022 een vergunning verleend aan Holland Gaming Technology Ltd. om via internet kansspelen aan te mogen bieden in het kader van de Wet Kansspelen op afstand (Koa).

Domeinnaam nog onbekend

Holland Gaming Technology is in september 2021 gelanceerd. Op dit moment is niet bekend onder welk domein Holland Gaming Technology Ltd zal opereren met behulp van de nieuw verkregen licentie. Zodra deze bekend is, wordt de domeinnaam officieel gepubliceerd in de Kansspelwijzer, de online gamecatalogus van Nederland. Het moederbedrijf van Holland Gaming is Holland Home Entertainment Malta Ltd, terwijl de directeur Eddy Petrus Johannes Jacobus Hultermans is. Hultermans is tevens directeur van imaging-supplier bij Holland Power Gaming.

Vestiging

Het bedrijf heeft momenteel zijn hoofdkantoor in Malta en heeft nog geen business-to-consumer-activiteiten. De vergunning is verleend volgens de strikte protocollen van de landelijke kansspelwet (KOA) die vanaf 1 april 2021 van kracht is.

Wie kan een vergunning krijgen van de KSA?

De respectievelijke bedrijven die een vergunning willen aanvragen bij de Kansspelautoriteit KSA moeten aan specifieke eisen voldoen. Zodra een bedrijf een vergunning heeft verkregen, moet het bedrijf] zich aansluiten bij het Cruks-register om te verifiëren of hun klanten enig risico lopen om met kansspelverslaving te maken te krijgen. Als dit het geval is, mogen ze niet inzetten. Tegelijkertijd, om soortgelijke redenen, moeten klanten, als ze voor een lange periode of heel vaak worden geobserveerd, worden gestopt of gemeld aan de Kansspelautoriteit.

Het is exploitanten ten strengste verboden om zonder de vereiste vergunning kansspelen aan te bieden en kansspelen te faciliteren die geen vergunning hebben. Tegelijkertijd mogen Nederlandse spelers niet deelnemen aan kansspelen zonder vergunning.