GameArt meldt in een nieuwsbrief aan hun fanbase dat ze een Quinel licentie hebben gekregen voor vier van hun spellen. De 4 slots, Piggy Bjorn, Mega Bunny, Dolphin's Dream en Summer Jam, zijn nu allemaal goedgekeurd voor de Nederlandse markt.

Over Quinel

Quinel bedient de gaming-industrie door middel van het testen van spellen en heeft laboratoria in Italië, Malta, het VK en Argentinië. Hun expertise ligt in het gebied van testen, certificering en de inspectie van alles wat te maken heeft met gaming en gaming software. Er is wereldwijde erkenning van QUINEL's testrapporten en certificaten. En zo dus ook, althans misschien tijdelijk, in Nederland.

Tijdelijke ontheffing van keuringsintellingen door Kansspelauthoriteit

Sinds online kansspelen op afstand legaal werd in Nederland is er een ontheffing die kan worden aangevraagd door keuringsinstelling. Zo staat er op de website van de kansspelauthoriteit hierover het volgende te lezen:

“Uw keuringen kunnen alleen worden uitgevoerd door een door de minister aangewezen keuringsinstelling. Bij de ingang van de Wet kansspelen op afstand zijn nog geen keuringsinstellingen aangewezen. Daarom kunnen wij op verzoek van de aanvrager een tijdelijke ontheffing geven van deze verplichting.”

De keuringsinstellingen die door de Koa worden aanvaard

Op de website is een lijst te vinden met internationale keuringsinstellingen die bij de ontheffing betrokken zijn:

Overzicht bij ontheffing betrokken keuringsinstellingen

KeuringsinstellingContactgegevens
BMM SPAIN TESTLABS S.L.U.Edificio Vinson del Parque Empresarial Vallsolana - Camí de Can Camps, 17-19 te Sant Cugat del Vallés (Barcelona) Spain
eGaming Compliance Services Limited, t/a eCOGRA2-f Berkeley Square House, Berkeley Square, United Kingdom
Gaming Associates Europe LtdOffice1, 82 London Road Leicester, United Kingdom
GLI Europe B.V.Diakenhuisweg 29-35, Haarlem, Netherlands
iTech Global Pty LtdSuite 24, 40 Montclair Avenue, Glen Waverley, Australia
Quinel LimitedM Space M3 Zone 3, Central Business District, Triq L-Ghajn tan-Nofs, Birkirkara CBD 3060, Malta
Solvenian Institute of Quality and MetrologyMasera-Spasiceva 10, Ljubliana, Solvenia
Trisigma B.V.Rijnstraat 30, Geldermalsen, Netherlands

Ontheffing geldig tot 2023

In de ontheffingsverklaring van de Ksa staat te lezen dat deze zullen gelden tot het jaar 2023. Het is naar vermoeden zo dat tegen die tijd er door de minister een exacte keuringsinstelling zal worden aangewezen via wie vanaf dat moment alle keruingen zullen moeten plaatsvinden.