FIFA en het toonaangevende games platform Roblox (met meer dan 200 miljoen gebruikers) zijn een meerjarige samenwerking overeengekomen. Deze samenwerking omvat ook de lancering van FIFA World, een meeslepende virtuele omgeving binnen Roblox voor de komende FIFA World Cup™ in Qatar. De overeenkomst maakt deel uit van FIFA's inzet voor het ontwikkelen van nieuwe en diverse voetbalspelmogelijkheden voor fans.

Baanbrekende samenwerking

FIFA en Roblox hebben vandaag een nieuwe baanbrekende samenwerking aangekondigd die de Roblox-gemeenschap, maar ook voetbalfans over de hele wereld, gratis toegang zal bieden tot FIFA World in een virtuele omgeving die de kracht van het voetbal en de rijke geschiedenis van top voetbalmomenten weergeeft.

Als onderdeel van zijn toewijding aan het ontwikkelen van nieuwe voetbal gametitels voor fans, zal FIFA samenwerken met Roblox om een ​​opwindende nieuwe online ruimte te creëren waar alle voetbalfans kunnen rondhangen in sociale ruimtes, beloningen kunnen verdienen en exclusieve virtuele items kunnen verzamelen via verschillende vaardigheidsspellen en meerdere uitdagingen.

Videocontent

De FIFA World zal ook op maat gemaakte videocontent bevatten, opgebouwd uit de uitgebreide bibliotheek van FIFA+, met spannende in-game-evenementen, waar de Spaanse ster Pedri en het Duitse icoon Lena Oberdorf in te zien zullen zijn.

Lancering

FIFA World wordt 14 oktober gelanceerd en zal in de loop van de tijd blijven evolueren en zich aanpassen aan FIFA's toptoernooien, zoals de FIFA World Cup Qatar 2022™, de FIFA Women's World Cup 2023™ en de daaropvolgende toernooien.

“Als onderdeel van onze toewijding om voetbal te laten groeien en manieren te ontwikkelen voor nieuwe fans om met de sport om te gaan, zal FIFA's meeslepende ervaring aan voetbalfans een enorm opwindende nieuwe manier bieden om samen met vrienden de rijke cultuur en het erfgoed rond 's werelds grootste sporten te vieren en hun creativiteit en nationale trots te tonen door middel van verschillende spelfuncties en mechanismen”

"FIFA gelooft dat zo'n meerlagige ervaring zal resulteren in een echt inclusieve en leuke gameplay - en op zijn beurt nieuwe en bestaande voetbalfans van over de hele wereld zal aanspreken en de waarden van de sport bij een nog breder publiek zal promoten".

FIFA Chief Business Officer, Romy Gai.

Spanjaard en FC Barcelona-ster Pedri zei het volgende:

“Het is ongelooflijk spannend om FIFA en Roblox samen te zien komen, en ik kan niet wachten om deel uit te maken van de FIFA World die zich blijft ontwikkelen! De voetbalfans die ik elke week op de tribunes zie, houden van gamen en het is geweldig om de FIFA World Cup naar hen toe te brengen in de digitale ruimte en rechtstreeks met hen te communiceren in onze Roblox-wereld.”

Duitse en Wolfsburg-middenvelder, Lena Oberdorf, voegde toe:

“Fans zijn de levensader van onze game, en om bij dit project betrokken te zijn terwijl we ze ontmoeten in de wereld van Roblox is een enorm opwindende kans. We vieren het graag met de fans en nu kunnen we dat zowel in FIFA World als op het veld doen. Het is fantastisch om te zien hoe FIFA en Roblox deze kans benutten om het vrouwenspel een enorm platform te geven, en ik kan niet wachten om te zien wat ons in 2023 te wachten staat als we naar Australië en Nieuw-Zeeland gaan.”

Over Roblox

Roblox geeft een nieuwe kijk op de manier waarop mensen samenkomen om verbinding te maken, te creëren en zichzelf uit te drukken door middel van meeslepende, interactieve gedeelde ervaringen. Elke dag spelen, leren, communiceren en bouwen miljoenen mensen over de hele wereld hun vriendschappen op terwijl ze miljoenen door gebruikers gegenereerde digitale ervaringen verkennen, allemaal gebouwd door makers op het platform.

Missie

De missie van Roblox is om miljarden gebruikers met beleefdheid en optimisme te verbinden en een veilige en diverse gemeenschap te ondersteunen - een die creativiteit en positieve relaties tussen mensen over de hele wereld inspireert en bevordert.