FC Utrecht en TOTO gaan samen een nieuw initiatief aan over verantwoord spelen, namelijk 'TOTO Rugdekking'. 

In samenwerking met TOTO, lanceert FC Utrecht nu dit programma. De bedoeling van dit initiatief is om de risico’s van gokken bespreekbaar te maken, om op deze manier verslaving en onverantwoord spelen tegen te gaan en te voorkomen.

Verantwoordelijkheid

FC Utrecht pakt zijn verantwoordelijkheid en wil de risico's van gokken duidelijk maken aan spelers. Daarvoor gaan ze hele concrete zaken aanbieden in samenwerking met TOTO. Dit bestaat onder andere uit tips en zelftests, voor zowel spelers als supporters en medewerkers van de voetbalclub. Ook zullen er sessies over verantwoord spelen worden georganiseerd.

Veilige spelomgeving

TOTO en FC Utrecht willen met de actie TOTO Rugdekking bijdragen aan een veilige en verantwoorde spelomgeving voor spelers in het online casino van TOTO.

Het doel is uiteraard om meer bewustwording te krijgen over online gokken. Zodat spelers zich meer bewust zijn wanneer van het spel, en wanneer het uit de hand dreigt te lopen. Niet alleen bij henzelf maar ook ook bij anderen. Dit programma is met name gericht op sportweddenschappen.

Nathan Rutjes

'TOTO-uitingen’ bij FC Utrecht zijn iedereen wel bekend. Wie kent niet Nathan Rutjes van de TOTO reclames, die spelers bewust maakte van verantwoord spelen, met opmerkingen als 'probeer je verlies niet terug te winnen', of 'speel alleen met geld dat je kunt missen'. Sinds het verbod op rolmodellen dat 30 juni 2022 is ingegaan, is de campagne met Rutjes echter niet langer te zien.

Feyenoord

Een week geleden heeft Feyenoord en TOTO als eerste TOTO Rugdekking gelanceerd. Met ingang van het seizoen 2022-2023 zal Feyenoord met TOTO het programma TOTO Rugdekking starten. Dit initiatief is om de gevaren van gokken bespreekbaar te maken en sportweddenschappen afsluiten met TOTO leuk te houden. 

Met TOTO Rugdekking willen Feyenoord en TOTO meehelpen aan een veilige omgeving voor kansspelers. Niet alleen door middel van informatie, maar ook door middel van concrete tips, tools en kennissessies onder de noemer 'Responsible Gaming'. Op deze wijze wordt niet alleen meer bewustwording bewerkstelligd, maar kunnen spelers ook inschatten wanneer het niet goed dreigt te gaan bij zichzelf en ook anderen. Gokken moet namelijk een leuk spel blijven.

Partnership

Feyenoord en TOTO hebben sinds begin 2020 een partnership. De voetbalclub en het gokbedrijf vinden het hun gezamenlijke verantwoordelijkheid om de risico’s van problematisch gokken open te gooien en concrete adviezen te bieden aan spelers en supporters.