Bij de Nationale Loterij in het Verenigd Koninkrijk is een recordbedrag van £184 miljoen gewonnen met de EuroMillions jackpot. De hoogste jackpot ooit! De gelukkige is een Franse kaarthouder. De winnende nummers waren 21, 26, 31, 34, 49 en de Lucky Star-nummers waren 02 en 05.

Het bedrag werd niet gewonnen in de trekking van afgelopen dinsdag en rolde door naar de trekking van vrijdag. Hetgeen tot een golf van inschrijvingen leidde voor de trekking van afgelopen vrijdag.

De winnaar, die nu 60 dagen de tijd heeft om zijn prijs op te eisen, is nu zo puissant rijk dat hij/ zij zich vrijwel van alles kan veroorloven, volgens The Sunday Times Rich List. De jackpot die aanstaande dinsdag voor het grijpen ligt in de EuroMillions loterij is een kleine £14 miljoen.

Dit jaar zijn er tot dusver vijf UK EuroMillions jackpot winnaars geweest, waaronder de anonieme winnaars van £122 miljoen in april en £111 miljoen in juni.

De grootste recente Britse winnaars waren Frances en Patrick Connolly uit Noord-Ierland. Zij sleepten in 2019 een prijs van £115 miljoen in de wacht. Dat jaar won een Britse lothouder ook een jackpot van £170 miljoen. Deze winnaar besloot anoniem te blijven.

Waar het lot is gekocht en of de winnaar een individu of een groep is, wordt niet bekendgemaakt, tenzij de winnaar besluit om het openbaar te maken.

EuroMillions-tickets zijn verkrijgbaar in negen Europese landen: Frankrijk, Spanje, het VK, Oostenrijk, België, Ierland, Luxemburg, Portugal en Zwitserland. Nederland is helaas niet een van de deelnemende landen aan de EuroMillions. Nederlandse spelers kunnen dus niet een ticket kopen om mee te doen. Echter hebben we in Nederland de Eurojackpot van de Nederlandse Loterij als alternatief.