Entain, het moederbedrijf achter populaire gokmerken bwin en partypoker (onder andere), heeft een vergunningaanvraag gedaan bij de Ksa, en verwacht in Q2 van 2022 de Nederlandse markt te betreden.

Gisteren 3 maart publiceerden ze de jaarcijfers van 2021 waarin ze de Nederlandse markt herhaaldelijk noemen. In oktober 2021, voorafgaand aan de invoering van de Wet Koa blokkeerde Entain Nederlandse spelers van hun websites. Dit deden ze na de aankondiging van de Ksa dat ze streng zou optreden tegen websites die hun services aan Nederlandse klanten aanboden na 1 oktober, zonder een vergunning. 

Entain zegt over hun hertoetreding tot de Nederlandse markt het volgende: 

We zagen wijzigingen in de regelgeving in Nederland die vanaf oktober 2021 van kracht gingen. Als gevolg daarvan heeft Entain vanaf 1 oktober 2021 alle activiteiten in Nederland stopgezet. We hebben sindsdien een nieuwe vergunning aangevraagd en wachten op de volgende stappen in het vergunningverleningsproces. We verwachten deze medio 2022 af te ronden.

Met welk merk betreed Entain de Nederlandse gokmarkt?

De verwachting is dat Entain rond eind juni een vergunning zal krijgen. Met welk merk ze dan de markt betreden is nog niet duidelijk. Voor welke merken een vergunning in Nederland is aangevraagd is namelijk nog niet bekend. Ook zal dit afhangen van welke exploitanten een vergunning krijgen en in welke volgorde, aldus de CFO Rob Wood.

bwin in de afkoelingsperiode

Entain (voorheen bekend als GVC) is één van de grootste gokbedrijven ter wereld, en hebben veel bekende gokmrken in hun bezit: Ladbtokes, bwin, partypoker, Party Casino, om een paar te noemen.  

bwin overtrad de regels van de Ksa en moest boette doen. Ze boden namelijk online kansspelen aan in de periode van 3 augustus 2018 tot en met 16 januari 2019 zonder vergunning. Ze werden hiervoor en boette opgelegd van €350.000 en moesten tot in de afkoelingsperiode. Dit betekent dat bwin pas vanaf 13 mei 2022 live zouden mogen gaan op zijn vroegst.

Of het feit dat ze de regels in het verleden hebben gebroken invloed zal hebben op het krijgen van een vergunning is afwachten geblazen.