Entain is wereldwijd al sterk bezig, maar nu breidt het bedrijf ook zijn activiteiten in Oost-Europa uit, te beginnen met Kroatië. Entain heeft onlangs aangekondigd dat het 75% van de SuperSport Group zal verwerven. SuperSport Group is een bedrijf in sportweddenschappen en gaming dat 54% van de Kroatische markt in handen heeft. Dit is de vijfde acquisitie van Entain dit jaar.

Overname

De overname vloeit voort uit een nieuwe samenwerking die Entain aangegaan is met het in Tsjechië gevestigde EMMA Capital, de huidige eigenaar van SuperSport. De twee creëerden het vehikel Entain CEE, dat vervolgens de exploitant SuperSport overnam.

De aankoop is een lucratieve zet voor Entain, met een winststijging van 20% in de eerste zes maanden van dit jaar. SuperSport deed het namelijk zo goed op de Kroatische markt dat het te verleidelijk was voor Entain om niet een overnamebod te doen.

Europese gamingmarkt is hot!

De overname is echter slechts een klein stukje in een grotere puzzel. Bij de aankondiging van de deal liet Entain weten dat de overname zal dienen als springplank voor extra uitbreiding in Centraal- en Oost-Europa.

"De opgezette structuur stelt Entain in staat om via Entain CEE samen te werken met andere toonaangevende lokale operators om tot een uniek platform in de hele regio uit te groeien",

aldus het bestuur van Entain over de overname van SuperSport.

Regionale uitbreiding

Het bestuur van Entain steunt het idee van verdere uitbreiding in de regio en benadrukte de aanwezigheid van een aantal sterke operators die momenteel diensten verlenen. Het lukt deze operators echter niet uit te breiden, een probleem waarmee Entain ze goed kan helpen.

De aankoop heeft Entain € 690 miljoen gekost. Entain verklaarde in haar persbericht dat de overname zal resulteren in "voorlopige kostensynergieën van € 5 miljoen per jaar".

Afgezien van deze eenmalige betaling, zou Entain in de toekomst mogelijk meer geld moeten betalen. Mocht SuperSport dit jaar bepaalde financiële mijlpalen behalen, dan zou nog eens € 90 miljoen betaald moeten worden.

Uitkoop EMMA Capital

Voordat Entain het bedrijf SuperSport kan overnemen, moet het eerst alle benodigde wettelijke goedkeuringen krijgen. De verwachting is dat alles voor het einde van het jaar rond zal zijn. Bovendien heeft Entain, als het goed gaat, drie jaar later het recht om EMMA uit te kopen.

Entain wint fors aan kracht

Entain zag zijn inkomsten uit online gaming in de eerste helft van het jaar dalen, maar maakte dit elders goed. Het online segment verloor 7%, maar de totale groepsomzet compenseerde de daling.

De samenwerking met  het Amerikaanse online sportsbetting bedrijf BetMGM helpt in dit verband enorm. Entain verwacht dat de joint venture aan het einde van het jaar ten minste $ 1,3 miljard aan netto gaming-inkomsten zal aantikken. Vanwege de sterke prestaties van BetMGM scoorde Entain een stijging van de bedrijfswinst van 175% in de eerste zes maanden van 2022.

Andere groeimarkten

Daarnaast rapporteerde het bedrijf ook groei in Australië, Brazilië en andere markten. Het zal dan ook voor het eerst sinds 2019 dividend uitkeren. In september ontvangen aandeelhouders in totaal $ 61,08 miljoen dividend.