Entain, de toonaangevende wereldwijde groep voor sportweddenschappen, gaming en interactief entertainment, kondigde 2 dagen geleden aan dat het heeft ingestemd met de overname van het volledige aandelenkapitaal van BetEnt B.V. (dat handelt onder de Naam BetCity.nl) van Sports Entertainment Media B.V. voor € 300 miljoen, en een uitgestelde voorwaardelijke vergoeding van maximaal € 550 miljoen.

Betcity, toonaangevend in online sportweddenschappen.

BetCity is een van de toonaangevende aanbieders van online sportweddenschappen en kansspelen in Nederland. Het bedrijf, met hoofdkantoor in Amsterdam, ontving in oktober 2021 een vergunning voor online sportweddenschappen en kansspelen van de Ksa (Kansspelautoriteit), de Nederlandse Kansspelautoriteit.

De nieuw gereguleerde Nederlandse online markt is zeer aantrekkelijk en groeit snel op het gebied van zowel sportweddenschappen als gaming. Sinds de licentieverlening in oktober 2021 heeft BetCity een snelle groei doorgemaakt. Hierdoor heeft het bedrijf een leidende positie ingenomen met een marktaandeel van ongeveer 20%  in het vierde kwartaal van 2021. 

Goede aanvulling

Het aanbod van BetCity is zeer complementair aan de merken Bwin en Party van Entain. Deze aanbieders wachten op goedkeuring voor een licentie om in Nederland te opereren. Die vergunning wordt nu verwacht in de tweede helft van dit jaar. De Ksa heeft onlangs om aanvullende documentatie gevraagd als onderdeel van het lopende aanvraagproces. De combinatie van BetCity's lokale expertise, sterke merk en grote diverse gebruikersbasis, met Entain's wereldwijde schaal en marktleidende platform zal klanten een breder aanbod van boeiende producten, nieuwe inhoud en nieuwe ervaringen bieden.

Melvin Bostelaar, CEO van BetCity, blijft samen met andere belangrijke leden van het dirctieteam bij het bedrijf.

Koopsom

De totale te betalen koopsom op basis van de huidige verwachtingen is € 450 miljoen. Afhankelijk van de prestaties van BetCity is de maximale vergoeding echter gemaximeerd op € 850 miljoen. De combinatie zal naar verwachting tegen het einde van 2026 ongeveer € 28 miljoen aan kostensynergieën opleveren, voornamelijk uit technologie, inhoud en royalty's.

Jette Nygaard-Andersen, CEO van Entain, heeft het volgende gezegd:

“We zijn verheugd dat BetCity zich bij Entain aansluit en zijn enthousiast over de aanzienlijke kansen op de nieuw gereguleerde Nederlandse markt. Deze overname zal klanten een nog betere ervaring bieden, aangezien we de lokale expertise en het merk van BetCity combineren met het marktleidende, klantgerichte platform van Entain. Deze transactie ondersteunt onze groeistrategie om in aantrekkelijke gereguleerde markten te opereren verder. We kijken ernaar uit om met Melvin en het BetCity-team samen te werken.”

Melvin Bostelaar, CEO van BetCity, zei hierop:

“We zijn verheugd om onze krachten te bundelen met een groep van wereldklasse als Entain. Samen zijn we goed gepositioneerd om de komende jaren een sterke marktpositie op de Nederlandse markt te behouden. Entain's marktleidende platform, technologie, gevestigde merken en wereldwijde schaal bieden een fantastische kans om ons klantenaanbod uit te breiden en te verrijken. Zowel BetCity als Entain plaatsen de klant centraal bij alles wat we doen, waarbij de kernwaarden en filosofie van Entain op het gebied van verantwoord gamen, compliance en bedrijfscultuur naadloos aansluiten bij die van BetCity. We kijken uit naar een mooie toekomst samen.”