De ComeOn Group is de laatste exploitant die een licentie heeft gekregen van de Nederlandse Kansspelautoriteit (KSA), en zal zijn vlaggenschip ComeOn-merk hier lanceren.

Het is de twintigste exploitant die een vergunning van de KSA heeft gekregen.

De vergunning is verleend aan ComeOn-dochter 'Tulipa Ent Limited' en voldoet aan de Nederlandse Kansspelwet (KOA), die op 1 april 2021 in werking is getreden.

De KSA zei niet op de hoogte te zijn van de domeinnaam waaronder Tulipa Ent Limited zou gaan opereren, maar voegde eraan toe dat het zou worden gepubliceerd in de Kansspelwijzer, zodra dit bekend is geworden

Volgens de bedrijfsregistratie van Tulipa Ent Limited is de exploitant geregistreerd in Malta.

Tulipa Ent Limited

Aangezien Tulipa Ent een naam is die nauwelijks bekend is in de gokwereld, wordt aangenomen dat het een nieuwe Nederlandse dochteronderneming van Come On Group zou kunnen zijn. Volgens de Malta Company Database is Tulipa Ent Ltd. medio maart dit jaar opgericht. Het bedrijf heeft 1.500 uitgegeven aandelen en heeft volgens de database twee bestuurders, namelijk Christiano Blanco en Juergen Reutter. Ter referentie: Blanco is de huidige chief product officer van ComeOn Group, terwijl Reutter de waarnemend chief executive officer van het bedrijf is.

Op 14 september maakte ComeOn bekend dat het vlaggenschipmerk ComeOn in Nederland zou worden gelanceerd nadat het een licentie had gekregen van de KSA.

"Er is veel hard werk en voorbereiding geweest in de aanloop naar dit", zei Efi Peleg, chief marketing officer bij ComeOn. “We zijn allemaal verheugd om de lancering van ons merk op deze veelbelovende gereguleerde markt te zien.”

Bragg Gaming Group

Opererend onder het domein ComeOn.nl, zal de lancering plaatsvinden in samenwerking met Bragg Gaming Group. Bragg zal zijn platform voor het beheren van spelersaccounts, (onderdeel van zijn Oryx-gamingdivisie), aan ComeOn leveren voor de lancering.

"We zijn verheugd om samen te werken bij de lancering van een ander sterk merk op de Nederlandse markt waar we al eerder zo'n succes hebben geboekt", zei Chris Looney, chief commercial officer bij Bragg Gaming Group. “Deze uitbreiding is een verder bewijs van de kwaliteit van ons volledige turnkey product- en dienstenaanbod.”

KSA waarschuwt 

De Kansspelautoriteit KSA is gunstig geweest voor bedrijven die hun licenties eerlijk verdienen, en tegelijkertijd heeft ze er hard aan gewerkt om kansspelen zonder vergunning volledig van de Nederlandse markt te bannen. Sinds begin deze maand heeft de Autoriteit twee zwarte marktexploitanten gevraagd hun activiteiten in Nederland per direct te staken.

Het eerste bedrijf waartegen de toezichthouder een verbod heeft uitgevaardigd, is LCS Limited, een andere Maltese exploitant. De Kansspelautoriteit waarschuwde het bedrijf dat het een boete zou krijgen als het het bevel niet naleeft. Een paar dagen later vaardigde de autoriteit opnieuw een dergelijk bevel uit, dit keer tegen Betworld247 van MKC Limited.