Tombola

3.9 / 5
 • Bonus
 • Informatie
 • Spellen
 • Betaling
 • Geldopname
Bonus
Inzetvereisten
Welkomstbonus € 50
Min. storting
€ 25
Eigenaar
Flutter
Opgericht
Tombola International Malta Plc.
Vergunning
Klantenservice
24/7 live chat, e-mail en telefoon (020 369 9099)
Aanbod
Bingo
Aanbod
Bingo
Spelontwikkelaars
Spelervaring
3.9/5
Aantal spellen
6
Valuta
Euro
Crypto
Nee
Gratis
Ja, het spel 'Merge' kan je dagelijks gratis spelen
Beveiliging
De website is goed beveiligd
Geldopname methodes
Uitbetalingstijd
3-5 werkdagen
Min. afname
€ 2

Voor- en nadelen bij Tombola

 • Betrouwbare aanbieder van bingo- en arcadespellen; in bezit van Ksa vergunning
 • Hoge RTP op de 5 videslots (98.5 %)
 • 200% Welkomstbonus tot maximaal €50
 • Een Tombola App te downloaden via de App en Play Store
 • Unieke spellen die je nergens anders kunt spelen
 • Spellen met een progressieve jackpot
 • Je kan meekijken met een spel zonder te spelen
 • In-game chat met een gezellige sfeer
 • Vriendelijke en adequate klantenservice, 24/7 bereikbaar
 • Betaling met iDEAL
 • Geen optie om gratis te spelen
 • Momenteel nog een klein aanbod aan spellen: 1 bingo spel en 5 arcade spellen
 • Geen live omroepers
 • Niet voor highrollers
 • Terugkerende pop-ups

Over Tombola

Tombola is een Brits online bingo bedrijf. Het hoofdkantoor bevindt zich in Sunderland in het noordoosten van Engeland en ze hebben kantoren in Gibraltar, Milaan en Madrid. De website voor Engelse spelers werd opgericht in 2000 en is de grootste bingo-website in het Verenigd Koninkrijk, met meer spelers dan enig ander bedrijf. Tevens zijn ze de nummer één bingo aanbieder in Spanje en Italië.

Met ingang van 1 oktober 2021 heeft Tombola ook een licentie verkregen van de Nederlandse Kansspelautoriteit (Ksa) om online kansspelen aan te bieden in de Nederlandse markt. Per 21 oktober staat Tombola online in Nederland en presenteert zich als "Dé bingosite van Nederland".

Tombola.nl lanceert zijn website op 21 oktober - homepage


Geschiedenis

Tombola werd in 1999 opgericht door Phil Cronin. Hij had eerder tot 1995 voor zijn familiebedrijf Edward Thompson-printers gewerkt. Onder de bedrijfsnaam Edward Thompson levert de familie Cronin al sinds de jaren ‘60 gedrukte papieren bingokaarten aan bingohallen.

Tombola is technisch gezien een kansspel, aangezien deelnemers een geldsom moeten betalen die vervolgens als prijs aan de winnaars wordt verdeeld. De Italiaanse tombola wordt echter normaal gesproken in familieverband gespeeld (het is een traditioneel kerstspel) en de bedragen die werden vastgelegd en gewonnen hebben meestal puur symbolische waarden.

Spelaanbod


Tombola Ltd produceert originele software en games, gemaakt door een intern ontwikkelingsteam. Ze maken dus zelf al hun eigen spellen wat betekent dat je enkel bij Tombola deze spellen kan spelen.

Tombola biedt in Nederland het spel Bingo90 aan als ook 5 arcade spellen, namelijk Feniks, Goudkoorts, Poker, Bubbel en Las Vegas. Met Bingo is de minimale inzet limiet 10 cent en bij de Arcade games gaan ze een inzet van minimaal 5 cent hanteren! Bingo90 kan je verder met maar liefsts 24 kaarten tegelijkertijd spelen. Prijzen kan je winnen met een lijn, twee lijnen, een volle kaart en een progressieve jackpot die begint bij €500. Je kunt niet alleen op de computer Bingo90 spelen, maar ook op je mobiel, tablet en via de app van Tombola.

Bingo90 spelaanbod van Tombola, binnenkort live.

Enkele populaire spellen die in het Verenigd Koninkrijk aangeboden worden door Tombola zijn bijvoorbeeld 90 Ball Bingo en 75 Ball Bingo. Maar ook andere unieke varianten kan je er leren kennen. Zie hier een overzicht van al hun bingo en arcade spellen en varianten:

Bingo90BlocksBingo75 Shapes
Bingo80Picture BingoBingo Lite
Bingo75PaperPulse
Bingo60Bubble BingoCinco
Bingo50Roller-CoasterBingo
HEXNevadaMerge
MorphThe MachinePotion

Hoe speel je Bingo en Arcade spellen?

Bingo speel je eigenlijk altijd op vrijwel dezelfde manier. Een speler met de rol van croupier heeft de beschikking over een bord waarop alle getallen van 1 t/m 90 staan ​​en een ronddraaiende molen of een zak gevuld met genummerde stukken.

Het is zijn taak om de stukken willekeurig te trekken en het nummer aan de  spelers aan te kondigen. Telkens wanneer het getrokken nummer op een of meer van zijn kaarten staat, "dekt" de speler het bijbehorende vakje af. 

De kaarten worden door de spelers in variabele aantallen gekocht volgens een vooraf bepaalde eenheidsprijs. Evenzo moet de speler die het scorebord vasthoudt, het bedrag betalen dat betrekking heeft op de zes virtuele kaarten waaruit het scorebord bestaat. 

Het uiteindelijke doel van het spel is om de bingo te maken, dat wil zeggen om als eerste alle nummers op een van je kaarten te dekken. Kleinere prijzen worden meestal ook toegekend voor tussenresultaten.

Arcade spellen zijn er in vele verschillende varianten: van kop of munt spellen tot darten en van het spelletje schaar, steen, papier tot penalties schieten. De spelregels van casino arcade games verschillen uiteraard per arcade spel.

Geld storten

Om een storting uit te voeren maakt Tombola kan je gebruik maken van iDEAL. Je kan met de volgende banken terecht bij Tombola: ABN AMRO, ASN Bank, Bunq, ING, Rabobank, RegioBank en SNS. 


Bonussen bij Tombola

Bij Tombola krijg je een welkomstbonus bij het aanmaken van een account. Wanneer je een storting maakt van €25 krijg je daarbovenop €50 bonus. Dat is een bonus van 200% bovenop jouw eerste storting. Let wel, je kunt het bonusgeld pas inzetten wanneer je oorspronkelijk gestorte bedrag volledig is ingezet. Dit hoeft niet in één keer. De aanbieding kan alleen geclaimd worden bij je eerste storting.


Betrouwbaarheid

Tombola is een bekende en betrouwbare spelaanbieder met een lange geschiedenis in het VK als ook in het buitenland. Ze hebben een vergunning van de Ksa gekregen om hun spellen ook aan de Nederlandse markt aan te bieden, en zijn derhalve een te vertrouwen partij. 

Wat betreft hun klantenservice, ze zijn per live chat, e-mail ([email protected]) en per telefoon (020 369 9099) bereikbaar. 


Tombola heeft sinds 1 oktober 2021 een Ksa vergunning en mag zodoende vanaf dan kansspelen aanbieden aan de Nederlandse markt. Per 21 oktober staat hun Nederlandse website online en kan je dus spelen bij Tombola.

Unieke bingo en arcade spellen. Bij Tombola is het meest bekende spel Bingo. In Nederland bieden ze Bingo90 aan en 5 arcade spellen, namelijk Feniks, Goudkoorts, Poker, Bubbel en Las Vegas. Met Bingo is de minimale inzet limiet 10 cent en bij de Arcade games gaan ze een inzet van minimaal 5 cent hanteren.

De kansspelautoriteit heeft een vergunning gegeven aan Tombola als een van de eerste 10 kansspel uitbaters in Nederland. Deze organisatie is derhalve 100% betrouwbaar en legaal.