Wil je gebruik maken van een aantal handige blackjack tips, bijvoorbeeld omdat je het spel zo goed mogelijk onder de knie wilt krijgen? Lees dan verder. Op het moment dat je niet meer naar de spelregels hoeft te zoeken kun je ervan uit gaan dat je het spel goed kent en je er eenvoudig voor zorgt dat je de juiste keuzes maakt. Met name dit laatste is van belang, aangezien je er op die manier zeker van kunt zijn dat je de dealer regelmatig kunt verslaan.

Speel in ieder geval altijd door tot de 16 punten, probeer korte sessies te spelen en maak op de juiste momenten gebruik van de mogelijkheid tot splitsen of dubbelen. Op die manier beleef je extra veel plezier met het spelen van blackjack. 

Speel altijd tot 16

Als je blackjack speelt dan neem je het op tegen de dealer. Hij zal altijd doorspelen tot minimaal 16 punten, waardoor het doorgaans niet verstandig is om onder dat puntenaantal te stoppen. Op het moment dat je dit toch doet dient de dealer zich dood te spelen, wil je toch nog kunnen winnen. Het is daarom verstandiger om als speler altijd te proberen minimaal 16 punten te verzamelen. Je loopt het risico dat je er meer dan 21 in je handen krijgt en je het rondje verliest, maar in veel van de gevallen kun je de dealer op die manier verslaan.

Uiteraard is het nog beter om bijvoorbeeld 20 of 19 punten te verzamelen. Je staat dan behoorlijk sterk tegen de dealer en de kans is dan ook groot dat je het potje wint. Met 17 of 18 punten is de kans al wat kleiner, al dwing je de dealer in ieder geval om door te spelen en wellicht meer dan 21 punten te verzamelen. Je houdt het initiatief in het spel, waardoor je iets meer controle hebt over de uitkomst van het geheel.

Speel korte sessies

Als je van blackjack houdt en je het spel het liefst zoveel mogelijk speelt, doe je er verstandig aan om pauzes te nemen. Het is slimmer om 3x een half uur te spelen (ook bij verschillende casino’s), dan aan een stuk een anderhalf uur te spelen.

De kans is groot dat je tijdens het half uur een keer te maken hebt met een erg goede reeks. Als je stopt na dit half uur heb je wellicht een mooie winst gemaakt. Zou je doorspelen, dan loop je het risico dat je te maken krijgt met een minder goede periode, waardoor je de winsten die je net gemaakt hebt weer kunt verliezen. Speel je 3x een korte periode dan kun je in ieder geval tussen de spelletjes door rustig beslissen of je doorspeelt of ermee ophoudt.

Hoe te splitsen

Als je twee kaarten gedeeld krijgt van de dealer dan heb je de mogelijkheid om er nog een kaart bij te vragen of te passen en hierdoor het spel aan de dealer te laten. Je hebt in bepaalde gevallen echter ook de mogelijkheid om te splitsen. Dit houdt het opsplitsen van je kaarten in, waardoor je eigenlijk op twee verschillende paarden gaat wedden. Dit gebeurt als je twee keer dezelfde kaart hebt, bijvoorbeeld twee azen of twee vieren. Op het moment dat je besluit te splitsen zullen de twee kaarten uit elkaar gaan en krijg je er twee nieuwe kaarten bij. Je hebt dan 2 setjes van twee, waardoor je de dealer deze ronde twee keer kunt verslaan en je dubbel zoveel winst kunt maken. Het is vooral slim om bijvoorbeeld 2x 10 punten te splitsen, of twee azen te splitsen. Met een nieuwe kaart erbij haal je wellicht 1 of 2x 21 punten, waardoor je winst kunt maken ten opzichte van de dealer.

Hoe te dubbelen

Ook heb je in bepaalde gevallen de mogelijkheid om te dubbelen. Dit is wat anders dan splitsen, aangezien het ervoor zorgt dat je er nog 1 kaart bij krijgt en je vervolgens automatisch stopt. Na de volgende kaart geef je de beurt aan de dealer. Win je het van de dealer? Dan krijg je een dubbele winst uitgekeerd, waardoor het een lucratief potje is. Je kunt dit het beste doen wanneer je 10 of 11 punten verzameld hebt en je met nog 1 kaart erbij een uitstekende score denkt te kunnen behalen.