De start van het WK in Qatar verloopt nogal tumultueus. Het schijnt dat er 8 spelers van het team uit Ecuador omgekocht zijn om het openingsduel tegen Qatar te verliezen.

Schandalen rond WK Qatar

Het WK in Qatar wordt al voor de start op aanstaande zondag geteisterd door schandalen. Niet alleen de schandalen rond de stadions waar 1000-en arbeiders het leven lieten, en het feit dat het onderkomen voor fans verre van klaar is, is er nu een omkoopschandaal aan het licht gebracht. De Bahreinse journalist en onderzoeker Amjad Taha beweert sterke bewijzen te hebben dat de spelers van Ecuador omgekocht zijn om de openingswedstrijd tegen het gastland Qatar met 1-0 te verliezen.

Omkoping 8 Ecuadoriaanse teamspelers

Volgens Taha, die als regionale directeur werkt voor het British Middle East Center for Studies and Research, zijn er acht spelers uit het Team Ecuador omgekocht. Volgens hem gaat het om een totaalbedrag van 7,4 miljoen dollar (7,1 miljoen euro). En de wedstrijd zou als volgt dienen te eindigen: met 1-0 voor Qatar, dankzij een doelpunt na de rust. Taha liet in tweet het volgende weten:

Vijf Qatarese en Ecuadoriaanse insiders hebben dit bevestigd. We hopen uiteraard dat het niet waar blijkt te zijn. We hopen dat deze openbaring de omkoping zal beïnvloeden. De wereld moet zich verzetten tegen de corruptie bij de FIFA.

Ahmed Taha, Twitter

Zondag eerste wedstrijd

Qatar en Ecuador zullen het WK 2022 aanstaande zondag 20 november om 17.00 uur Nederlandse tijd in Al Kwhar in het Al-Bayt stadion openen. En op maandag 21 november  speelt Nederland zijn eerste wedstrijd tegen Senegal om 17.00 uur in het Al Thumama stadion.